×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

#TBT: Den första officiella CS:GO-matchen någonsin

9
Europa mötte Nordamerika i New York, och i den första upplagan av Fragbites egna #TBT ("ThrowBackThursday") visar vi hur det såg ut när världseliten möttes i ett Counter-Strike: Global Offensive i betastadie.


Under Intel Extreme Masters New York, som arrangerades i samma lokaler som det då pågående Comic Con i oktober 2011, var Valve på plats för att prata med olika professionella Counter-Strike-spelare om sin nya produkt vid namn Counter-Strike: Global Offensive. Då CS 1.6-turneringen hade en god blandning av toppspelare både från Europa och Nordamerika tyckte man att en uppvisningsmatch, där spelarna fick testa spelet, var läglig.

För Europa spelade Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Patrik "cArn" Sättermon tillsammans med finske Tomi "lurppis" Kovanen samt den danska mTw-duon Danny "zonic" Srensen och Martin "trace" Heldt. I motståndarlaget, USA, spelade Jordan "n0thing" Gilbert, Danny "fRoD" Montaner, Tyler “Storm” Woods tillsammans med Team3D-legendarerna Kyle "ksharp" Miller och Sal "Volcano" Garozzo.

Europa

USA

Sverige GeT_RiGhT (SK Gaming)USA n0thing (Evil Geniuses)
Sverige cArn (fnatic)USA fRoD (CheckSix)
Finland lurppis (WinFakt)USA Storm (CheckSix)
Danmark zonic (mTw)USA Ksharp
Danmark trace (mTw)USA Volcano

Givetvis ville man locka lagen till att spela så seriöst som möjligt, så vinnarna spelade om en varsin, då top-notch, i7-processor från Intel medan förlorarna skulle få med sig en BenQ xl2410-skärm.

En rolig anekdot är att knivarna i spelets betastadie kom att bli skins när Arms Deal-uppdateringen lanserades. Terroristerna hade nämligen en tidig version av "Flip Knife" som standard, medan försvararna hade Bayonet-modellen. Även intressant är att man istället för knivrunda körde "taser-round", det vill säga en knivrunda där chockpistolen "Zeus x27" tilläts.

Chockpistolsrundan vanns av USA, men lite kunde de göra när Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, som då spelade för SK Gaming, visade sig ha talang i spelet redan från början. I matchens andra runda drog han nämligen fyra snabba headshots med Famas, ett vapen som var tämligen bruten i betan. Matchen fortsatte sedan i jämn takt, och det var tydligt att Famas och diverse autosnipers var vapnena som föredrogs av spelarna.

I halvtid hade Europa en 8-7-ledning, och i slutändan vann även de fem nordiska spelarna med 16-13. VOD från sändningen av matchen finns här.



De fem första officiella vinnarna i Counter-Strike: Global Offensive.
(F.v. lurppis, GeT_RiGhT, zonic, trace, cArn)

21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..