×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

NiP: "Vi har valt att ge dem en andra chans"

2
Den svenska organisationen NiP Gaming uttalar sig ytterligare till Fragbite om den uppmärksammade händelsen med League of Legends-spelarna.
Fragbite har pratat med NiP Gaming, den svenska organisationen vars League of Legends-duo Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez och Erlend "Nukeduck" Holm hamnat i hetluften efter att ha skrivit stötande kommentarer i en privatmatch.

Tidigare har organisationen skrivit ett uttalande som menade att kommentarerna var en del av en skämtsam konversation och inte alls menade att såra någon. Man kunde då fråga sig i vilket sammanhang dessa kommentarer skulle ses som komiska, något organisationens VD, Emil "HeatoN" Christensen, försöker förklara.

— Som det står i Esportheaven-artikeln så var detta en skärmdump från ett privat game där alla kände varandra. Man utmanade varandra till att "flama" varandra så mycket man kunde och det ledde till en situation som spårade ur helt och hållet, skriver Christensen till Fragbite.

Oavsett sammanhang har NiP Gaming tydliggjort att de anser att kommentarerna är helt oacceptabla, och väljer att ta till bestraffning för tilltaget. Spelarnas straff kommer inte att offentliggöras, men skall vara av en tyngd som organisationen anser representerar vikten av spelarnas snedsteg.

— Det finns inga ursäkter till detta språkbruk och fortsättningsvis gäller nolltolerans för samtliga spelare i vår organisation, inga undantag, fortsätter Christensen.

Även om NiP Gaming inte står bakom dessa uttalanden bekräftar de att straffen kommer att vara lindrigare än om kommentarerna skrivits med uppsåt att göra någon illa. Nyfikenheten tog över och Fragbite undrade om bestraffningarna, rent generellt, handlade om exempelvis varningar, löneavdrag, välgörenhet eller, inspirerat av ESL, någon form av rehabiliteringsprocess.

— De exempel du tar upp är sådana bestraffningar som vi kommer att utföra, utan att gå in på vidare detaljer. Killarna har lärt sig läxan och är väldigt ångerfulla. Vi har valt att ge Mithy och Nukeduck en andra chans då vi vet att dem inte hade något illa uppsåt och då vi vet att de inte representerar åsikter som är oförenliga med NiP's värderingar. NiP skall alltid stå för det bästa - såväl på som utanför spelplan - och vi förväntar oss alltid detta av våra spelare. Då vi sätter en hög standard är det därför extra olyckligt att detta har uppstått och för det vill vi passa på att be alla fans om ursäkt och till alla som kan ha känt sig kränkta av den här situationen.

Sedan skärmdumparna offentliggjordes har även en av huvudpersonerna, Mithy, uttalat sig på Twitter. I detta uttalande, uppdelat i tre inlägg, tydliggör han att "folk försöker göra vad som helst för att förstöra ens liv", i detta fall genom att klippa ut nämnda uttalanden och publicera dem ur kontext. Han understryker även att varken han eller hans lagkamrat stödjer någonting ens i närheten av rasism, utan, som tidigare tydliggjort, bara var en del av en oseriös konversation.

51 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 51 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..