×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionÖvrigt

Recension — Riots aprilskämt "Ultra Rapid Fire"

1
Första april handlar oftast om att lura så många som möjligt. Riot har dock gjort det snyggt genom ett nytt, ganska sjukt, gamemode. Nyfiken som jag var var jag tvungen att testa det.
April April!

Antagligen började mångas tisdag såhär, med de där relativt urvattnade orden men som man ändå på något vänster åker på varje år ändå. Vi alla har säkert varit med om de flesta typer; "jag skall bli pappa", "jag vann X kronor på triss, hejdå Sverige" och så vidare. Rätt torrt om ni frågar mig.
Men i år tog League of Legends-skaparna Riot Games skämten till en helt ny och näst intill episk nivå.

Att nya och större förändringar i spelet just nu verkar komma på löpande band är bara kul, och ännu roligare var det idag när de gick ut med att de släppt ett nytt gamemode, Ultra Rapid Fire. Jag bestämde mig för att kolla upp detta, och om det var något att hänga i granen.

Hur är själva upplägget?

Själva gamemodet är i princip likadant som originalet, 5v5, summoners rift, 475 guld i starten och så vidare. Det största anmärkningsbara är att varje spelare startar med helt sjuka 80% i cooldown reduction. BUT WAIT, THERE'S MORE!
"Buffen" gör bland annat att dina spells och abilitys inte drar någon mana överhuvudtaget och alla ranged marksman-champs har fått sin attackspeed dubblad. Själva valet av champion man vill spela med sker genom att man först bannar precis som i en draftpick, men sedan får alla välja champs samtidigt. Någon hänsyn till vilken typ av roll som går på vilken lane existerar inte. Kassadin och Ryze är av olika anledningar alltid bannade.


Hur var det att spela?

Jag testade totalt två spelomgångar. Det första som Teemo och det andra som Lux. Teemo-gamet gick helt okej för min del då jag bara hade några få sekunders cooldown på mina svampar. Dock kunde jag bara ha uppe 20 åt gången, men det var ändå effektivt nog. Vi mötte bland annat en Karthus och en Warwick, varpå den sistnämnda var otroligt jobbig att möta för tillfället. Nästa game lärde jag mig av det tidigare misstaget att inte banna Warwick, och gjorde det denna gång, vilket jag ärligt talat tror hjälpte. Denna gång valde jag att spela Lux, och jag har nog aldrig knappat så snabbt på tangentbordet!

Vad tyckte jag generellt om spelstilen?

Det sistnämnda i ovanstående stycke kan ha varit det sjukaste gamet jag någonsin spelat, och då i positiv bemärkelse. Visserligen kan det vara en aning obalanserat just för blindpickens skull, så jag skulle hellre föredra en draftpick just för att kunna kontra och få fram ett ännu stabilare team.
Men detta är absolut ett koncept jag tror skulle vara roligt att ha kvar, om inte annat som ett roligt gamemod att köra med sina kompisar i ett customgame.

Har ni inte redan testat, gör det! För att vara ett aprilskämt är det väldigt snyggt gjort!

Tips och betyg!

Rule no.1: Som sagt, banna Warwick!
Rule no.2: Möter du en Karthus? Banshee's Veil
Rule no.3: Banshee's Veil i nästan alla fall!


Betyg: 4 av 5 Richies




Har ni fler tips eller råd? Vem är bäst att picka? Vem bör man banna? Vilket item är ett måste? Tell me!

Betyg

8 / 10

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..