×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
7

Tweak CSGO bibel

Postat av Låst Konto 13442 den 13 Oktober 2013, 02:43
72 kommentarer · 12 715 träffar
Tjenare desperata g33kz

En guide till er som är arga på VALVE och NVIDIAs dåliga samarbete kring CSGO. HPE är nog troligtvis de sämsta laget jag skådat på en lång tid, minnesläckor p.g.a. grafikkortsdrivrutiner som är inkompatibla p.g.a. spelets felade logik vid uträkningar!

Så de som skapar spelen brukar oftast skapa en generisk D3D wrapper som tar hand om alla "graphics call", och det är rätt korkat eftersom det inte är särskilt optimerat men ändå förståeligt eftersom alla inte har samma grafikkort.

— Steg 1:

För att optimera CS:GO - Ladda hem NVIDIA Inspector:
http://downloads.guru3d.com/NVIDIA-Inspector-1.94-download-2612.html

Clicka på Verktygsknappen på NVIDIA INSPECTOR -

Gå till fältet i Profiles: Välj Counter-Strike Global: Offensive
Gå till fältet: NVIDIA Pre-defined SLI mode on DirectX10 och välj
SLI_PREDEFINED_MODE_DX10_FORCE_SINGLE.
Gå tilll fältet: Numbers of GPU to use on SLI Renderering mode då väljer ni SLI_GPU_COUNT_ONE.
Gå till fältet: SLI renderering mode där väljer ni även SLI_RENDERING_MODE_FORCE_SINGLE.

Sedan trycker ni Apply Changes och exporterar er profil. Tryck på den gröna uppåt pilen sedan export all customized profiles sedan väljer ni profilerna och exporterar ut de. Sedan trycker ni på er Windows-knapp så att ni får upp Start och kopierar in %userprofile%\Start Menu\Programs\Startup och lägger in era .NIP filer.

När ni sedan lagt in era NIP-fller så ska ni öppna .NIP genom att bläddra efter NVIDIA Inspector och öppna .NIP filen med NVIDIA Inspector.

— Steg två:

Ladda hem D3DOverrider härifrån: http://goo.gl/dSFBch

Tryck på Plus-knappen där i D3DOverrider och sedan bläddra till C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Counter-Strike Global Offensive och välj CSGO.exe

När ni sedan valt CSGO.exe så trycker ni i Application Detection Level på High där. När ni sedan gjort det så stänger ni av Force Triple Buffering samt Force V-Sync till OFF genom att trycka på bägge knapparna.

Och då trycker ni på knappen Start With Windows så att det står ON.

— Steg tre: (alternativt)

Ladda hem:
http://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/iobit_uninstaller_3,1.html

FPS-problem? Repetera Steg 1 och 2. Sedan gå över till eran STEAM folder och avinstallera STEAM med hjälp av IOBIT Uninstaller. Installera om STEAM och sedan installerar ni om DirectX genom att köra websetup.

DirectX websetup:
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

— Steg fyra:

Sådär ja, efter tre koppar kaffe sisådär så trycker ni på START-knappen, och skriver i sökfältet: C:\windows\system32

Därefter letar ni efter en specific .DLL fil som heter "nvd3dumx.dll", Högerklicka på den och tryck på Kopiera. Tryck på START-knappen igen och sök sedan fram till C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Counter-Strike Global Offensive\bin

I den mappen klistrar ni in nvd3dumx.dll filen till mappen. Stäng av STEAM och sedan döp om nvd3dumx.dll till d3d9.dll

Sedan startar ni STEAM och startar Counter-Strike Global:Offensive via STEAM då. (OBS: Det finns ett annat sätt att starta Counter-Strike: Global Offensive men kommer inte att tas upp i denna guide.)

— Steg 5

??? profit.



Summering:

Counter-Strike: Global Offensive behöver verkligen kodas om eftersom spelet verkligen inte är kompatibelt med nyare grafikkort som har dubbla GPU inbyggt i grafikkortet.



Credits:

careless (ok nr 1 deagle world)
CASiO
diskret
kns
swagboss
famashero
x7
simmehh
Uppdatering skriven 13 Oktober 2013, 02:48
Notis:

Observera att D3DOverrider kan spöka med diverse anti-fusk klienter. Rekommenderas starkt inte att använda på ESEA-client då anti-fusket är mycket känsligt gällande tredjepartsverktyg.
Uppdatering skriven 13 Oktober 2013, 02:50
Notis två:

AMD Användare kommer att få hjälp såfort jag listat ut liknande tjänster som AMD har. Nämligen som så att NVIDIA är mer öppen kring deras utveckling då delar av deras drivrutiner är öppen källkod och tillgänglig för allmänheten att modifiera.

NVIDIA Inspector är ett verktyg som verkligen ger NVIDIA användare full möjlighet att ändra på diverse inställningar bl.a. kring SLI.
Uppdatering skriven 13 Oktober 2013, 03:24
Notis tre:

Onödiga kommentarer så som användare heijtan och dd0s lagt fram undanbes i största möjliga mån. Har ni frågor så är det bara att ta de på tråden.

Har ni diverse problem med burken? Skriv en kommentar kring erat problem, så ska vi se om det finns fler än en kompetent person kring problemlösning gällande CS:GO.
Uppdatering skriven 13 Oktober 2013, 03:30
Notis fyra:

En IRC-kanal har återupprättats, fjärrhjälp och diverse andra guider finns tillgängliga på #NEVERLAN
För att ansluta sig till kanalen:
Alternativ ett: irc://se.quakenet.org/neverlan
Alternativ två: /join #neverlan via din MIRC-client
Alternativ tre: http://webchat.quakenet.org och channel: #neverlan
Uppdatering skriven 13 Oktober 2013, 03:59
Notis fem:

Lider du utav fryslagg och hack i spelet? Prova höj processens kö-tid, -high som launch-options. Vill du starta CS:GO utan att veta spelets egentliga stack i början av starten, -processheap

-processheap kommer att låta processen expandera till en icke-bestämd gräns i minnet. Vilket innebär att processen expanderar sig. (Det gäller enbart användare med problem kring CS:GOs minnesanvändning).
Uppdatering skriven 9 December 2013, 08:13
Notis sex:

Tydligen så är det problem med CS:GO kärnor på AMD processorer sådana bulldozer processorer rekommenderar jag att de kör på två kärnor. Så kryssa ur några CPUs från CSGO.exe processen.
Uppdatering skriven 21 Januari 2014, 16:42
Notis sju:

Använd inte -processheap, har ni det fortfarande i launch-options, ta bort det så snabbt som möjligt. Eftersom VALVE har åtgärdat minneshanteringsfelet, dvs den egentliga minnesläcka som jag upptäckte i början av året 2013!
Uppdatering skriven 21 Januari 2014, 16:43
Notis åtta:

Rekommenderar vid uppdateringar att ni installerar om ert CS:GO då felet kan ligga kvar. Det brukar oftast bero på hur STEAM skriver över filer som det kan uppstå diverse problem. Så vid uppdateringsdagar så rekommenderar jag er en fräsch ominstallering av STEAM samt Global Offensive.
Uppdatering skriven 21 Januari 2014, 16:48
Notis nio:

För dem som använder AMD Bulldozer (FX)-processor serien, bocka ur några kärnor. Eller använd Orochi-CEG. Alla dessa problem/åkommor som uppstår för er med fler processorer, uppgradera er till Windows 8 för att bli kvitt dessa!

Detta underlättar väldigt mycket för er.

72 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 72 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..