×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Three-way tie avgör StarLadder-öde

1
Grundserien för StarLadder är färdigspelad, men en three-way tie i den europeiska divisionen måste avgöras för att spika deltagarlistan.
StarLadder Europes grundserie har avslutats som den sista regionen inför LAN-finalerna i Kiev. I serien är det Team Empire som toppar med 13 vinster av 15 möjliga. Strax under, med en vinst mindre, finner vi Na`Vi. Därefter är det ännu jämnare då Alliance, Cloud 9 och RoX.KIS alla ligger på ett 11-4-resultat utan några ordinarie ligamatcher kvar att spela.



Lodas Alliance får spela ett avgörande om en plats i miljonturneringen.


Då det enbart är topp fyra som avancerar till Ukraina, och att Team Empire och Na`Vi redan säkrat sina platser till finalerna, måste dessa jämna lag spela en three-way tie med ett så kallat "round robin"-format. Detta innebär att de tre lagen med samma poängskillnad möter varandra i BO1-matcher i hopp om att två lag skall visa sig vara starkare än det tredje. Dessa matcher skall spelas ikväll alternativt imorgon, några specifika tider har inte presenterats.

Evil Geniuses representerar USA

I den amerikanska sektionen av ligan var det Evil Geniuses som gjorde bäst ifrån sig, både i grundserien och i slutspelet. Laget, som även har svenske Ludwig "zai" Wåhlberg i sin femma, vann sju raka matcher med noll förluster i grundserien. Väl i slutspelet besegrade de både Team Liquid och Team Dog med 2-1. När det var dags för final blev motståndet återigen Team Liquid, som lyckades klättra tillbaka via lower bracket. Även i det avgörande mötet blev resultatet 2-1 till Evil Geniuses, som därmed säkrade en plats på andra sidan Atlanten.

Värt att notera är att även den amerikanska StarLadder-säsongens grundserie blev en dramatisk sådan. Inför slutspelet hade nämligen fyra lag — Team Liquid, eHug, CNB och Osiris — fyra vinster och tre förluster, vilket krävde ett four-way tie-avgörande där enbart det vinnande laget skulle avancera till slutspelet. Som bekant var det Team Liquid som vann det avgörandet.

Team DK och Invictus Gaming kvalar in från Kina

Den kinesiska onlinefasen har även den avgjorts, där det är Team DK och Invictus Gaming som kommer att åka till Ukraina och representera världens största land. Att iG skulle avancera fick man tecken på redan i grundserien där vann samtliga av sina matcher. Team DK, å andra sidan, var aningen osäkrare efter att de bara vunnit fyra av sju matcher. I slutspel blev det dock annan fart då DK slog både iG och det nystartade sjärnlaget Newbee för att säkra sin plats till Ukraina. Invictus Gaming fick sedan sin plats genom att besegra Newbee i lower bracket.

MVP Phoenix överlägsna i Korea

Var det någon av regionerna som var minst spännande under säsongens första fas var det den koreanska. MVP Phoenix gick 7-0 i grundserien för att fortsätta sin demolering i slutspel. Den enda motgången kom kom i slutspelets första omgång när Monkey Spanner, som placerade sig fyra i grundserien, knep en karta mot MVP-laget.

Med detta facit i hand är det sex lag som säkrat sina platser i Ukraina. Där kommer de, tillsammans med de två lagen som tar sig ur i det europeiska avgörandet, att kämpa om den ständigt ökande prispotten som i dagsläget ligger på motsvarande skyhöga 1,37 miljoner kronor.

StarLadder IX-finalerna


Deltagarlista

Ryssland Empire
Ukraina Na`Vi
Europa Alliance/Cloud9/RoX.KIS
Europa Alliance/Cloud9/RoX.KIS
USA Evil Geniuses
Kina Team DK
Kina Invictus Gaming
Korea MVP Phoenix

Prispott

1. 45% — cirka 501 300 kronor

2. 20% — cirka 222 800 kronor

3. 14% — cirka 155 900 kronor

4. 8% — cirka 89 100 kronor

5-6. 4% — cirka 44 500 kronor

5-6. 4% — cirka 44 500 kronor

7-8. 2,5% — cirka 27 850 kronor

7-8. 2,5% — cirka 27 850 kronor

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..