×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Video

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSVideoNyhet

NiP och Fnatic spelar 1-1 — står 83-82 i rundor under 2017

1
Gårdagens svenskderby mellan NiP Gaming och Fnatic blev en riktig nagelbitare, där båda kartorna gick, med eller mindre, hela vägen.
De som satt uppe och väntade på rivalmötet mellan NiP Gaming och Fnatic under gårdagen blev inte besvikna. Mötet blev nämligen ett riktigt jämnt — och underhållande — sådant. Som uppvärmning inför svenskmötet hade NiP Gaming spelat två matcher mot mousesports, där båda lagen vann var sin karta med 16-11.

Sverige NiP vs. Europa mousesports
NiP: draken, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
mouz: chrisJ, denis, loWel, oskar, ropz
Europa mousesports vs. Sverige NiP
mouz: chrisJ, denis, loWel, oskar, ropz
NiP: draken, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt

Klassiska derbykartan levererade spänning

Väl uppvärmda var det dags för NiP:s möte med Fnatic, som började på Inferno. Kartan är väldigt bekant i sagda match-up, då den spelats i alla tre majorfinaler lagen mötts i, och har två av dessa gånger varit den avgörande kartan. Lagen har en tendens att spela väldigt jämnt på Inferno, och gårdagen var inget undantag.

NiP började med att vinna pistolrundan som försvarare, men föll direkt till ett krystat köp från landsmännen i det andra laget. Rundorna gick förhållandevis tätt uppåt, och i halvtid var det NiP som knep en knapp 8-7-ledning. När Ninjorna sedan vann den följande pistolrundan såg de ut att ha en riktigt bra utgångspunkt, men återigen var Fnatics andrarunda för stark. Snart hade Fnatic tagit kommando över matchen.

Vid ställningen 14-9, till Fnatics favör, spottade NiP i nävarna och började knipa runda på runda — bland annat tack vare att veteranduon Patrik "f0rest" Lindberg och Christopher "GeT_RiGhT" Alesund klev fram. De lyckades dock inte komma tillbaka helt och hållet, utan Jesper "JW" Wecksell och hans lagkamrater avgjorde kartan med 16-13.

Fnatics JW.
JW såg riktigt stark ut på Inferno.

Cobblestone gick hela vägen

Mötets andra, och sista, karta var Cobblestone. Där började NiP Gaming som försvarare, och vann återigen en pistolrunda via tre frags från f0rest. Denna gång höll det i sig, och NiP fick äntligen den start de behövde. Efter den första halvan var ställningen 10-5, men Fnatic skulle snart komma tillbaka.

Efter att ha vunnit sin första pistolrunda i serien lyckades Fnatic kvittera till 10-10, och tog även ledningen efter att Dennis "dennis" Edman vunnit en 1vs3-situation efter att NiP tagit över bombplats B via en så kallad force-buy. Fnatic utökade sedan sin ledning, men tack vare jämna rundor hade NiP satt press på deras ekonomi, vilket gjorde det lättare för Richard "Xizt" Landström och hans mannar att komma tillbaka. Snart satt NiP i förarsätet, och kunde till sist avgöra med 16-14.

Xizt från NiP.
Xizt dundrade in 33 frags på Cobblestone.

Fortsatt ledning i frag-duellen

Starkast i hela matchserien sett till frags var Xizt. Hans 33 frags på Cobblestone — som var den högsta siffran i någon av kartorna — gav honom totalt 49 frags i serien. På delad andraplats låg dennis, f0rest och Freddy "krimz" Johansson med 44 frags. Xizt behåller därmed titeln som topfragger i NiP-Fnatic-duellen för 2017, som nu är sex kartor lång. Hans 124 frags är dock utmanade av både f0rests 122 och dennis 121.

Sverige Fnatic vs. Sverige NiP
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister
NiP: draken, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
Sverige NiP vs. Sverige Fnatic
NiP: draken, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister


Frags betyder dock inget när det är vinster som gäller, och där är det fortfarande oavgjort i 2017-duellen då båda lagen vunnit tre av de sex kartorna som spelats mellan lagen. I ECS Season 3 ligger NiP Gaming på en delad andraplats (delat med tre andra lag), dock med väldigt många spelade matcher (10). Fnatic ligger på delad sjätteplats med två vinster, men har bara spelat fyra matcher. Även svenska Godsent är med och slåss i ligan, men har blott två vinster på åtta försök. Ikväll ställs de mot Dignitas med hoppet om att dubbla sina poäng.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..