×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Flera coacher utreds fortfarande för fusk: "Kommer att bannas"

1
Ytterligare coacher ska bli bannade under en nära framtid.
Under 2020 startade coachbugg-skandalen. Ett stort antal coacher blev bannade efter att de utnyttjat en bugg som gjorde att de kunde se saker de inte skulle göra. Vissa fick kortare avstängningar och vissa blev bannade permanent. Bannerna sköttes av The Esports Integrity Commission, ESIC, som sedan lämnade över all information till Valve.

Men det finns fler coacher som ska bli bannade. Detta berättade ESIC-chefen Ian Smith i en podcasten In The Crosshair från INSITE: "De kommer att bli bannade. De är inte bannade än men de kommer de att bli." Smith säger att detta ska hända i under en nära framtid.

Under 2021 berättade även ESIC att de utredde ett 30-tal personer för matchfixing i Nordamerika. Dessa fall är fortfarande under utredning. När någon klarhet i detta ska komma är oklart. Smith berättar att de är både har för lite anställda och pengar. Han pratar även om hur deras arbete saktats ner på grund av deras samarbete med FBI.


Artikelbild: Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..