×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Valve i ny överenskommelse — nya fuskavstängningar kan drabba proffsscenen i CS

1
Coachbugg-skandalen kan nu upptagas igen.
Tidigare i veckan stod det klart att Valve släppt sina avstängningar på tre individer, Nicholas "guerri" Nogueira, Alessandro "Apoka" Marcucci och Anton "ToH1o" Georgiev. De var alla bannade för sin användning av coach-buggen som uppmärksammades under 2020.

Buggen gjorde att coacher kunde fastna i en position på kartan och därmed ta del av information som ens lag inte skulle ha. Ett slags wallhack praktiskt taget. Detta ledde till 37 coacher blev bannade på samma dag och fler därefter. Valve gick även ut med sina egna banns för detta i januari året efter som påverkade hur coacherna kunde delta i Majors.

Valve använde sig utav en formel som ESIC, som gav ut de första bannsen, satt upp. De gjorde dock lite egna val som gav personer, som guerri, betydligt längre banns än vad ESIC gjorde själva. Nu har Valve och ESIC ingått i en ny överenskommelse om hur dessa avstängningar ska hanteras. Detta berättar Dust2.us som pratat med ESIC.

De två parterna ska ha haft diskussioner om detta under en längre period. Den nya överenskommelsen gör att coacher som kan bevisa att de inte använt buggen i vissa rundor kan få sina avstängningar förkortade, precis som de tre coacherna som fick det nu i veckan.

Detta öppnar även upp för fler avstängningar kan komma fram. ESIC ska ha pausat sin utredning på grund av Valve. De berättar för Dust2.us att de de ville ha detta utrett först innan de gick vidare med de fall som återstår.

Tre svenskar blev bannade efter för användande av coachbuggen. Detta var Faruk "pita" Pita, Robert "RobbaN" Dahlström och Christian "chrille" Lindberg. Alla deras ESIC-banns har gått ut men chrille är fortfarande bannade från Majors fram till 2024.


Artikelbild: WESG, Kalle Strömgren

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..