×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Vinna eller försvinna för svenskarna — här är alla matcher i sista omgången av Legends Stage

1
Allt står på spel i den sista omgången av Legends Stage.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Med fyra omgångar spelade i Legends Stage är det nu dags att slutligt avgöra vilka som blir de sista lagen att knipa en plats i Majorns slutspel. I årets hittills viktigaste match ställs Ninjas in Pyjamas mot ett av turneringens stora sensationslag Copenhagen Flames.


Den heldanska femman gick som tåget genom Challengers Stage och säkrade en Legends Stage-plats utan att förlora en enda match. I Legends Stage har laget fortsatt imponera med vinster mot Evil Geniuses och Faze Clan men förluster mot numera slutspelsklara G2 Esports och Heroic.

I Challengers Stage imponerade Köpenhamn-spelaren Fredrik "roeJ" Jørgensen mest av alla spelare men i Legends Stage har det istället varit 21-åriga Nico "nicoodoz" Tamjidi som stått för den mest stabila insatsen.

NIP, som klev in i turneringen med elva raka matcher utan förlust i ryggen, har haft en tuff vecka i Legends Stage. Laget öppnade otroligt starkt med två klara vinster mot MOUZ och Astralis men har förlorat de två senaste tuffa matcherna mot CIS-regionens giganter Natus Vincere och Gambit Esports utan att vinna en enda karta.

De två NIP-spelare som stått för bäst individuella prestationer än så länge är Nicolai "dev1ce" Reedtz och Hampus "hampus" Poser men ingen av ninjorna har riktigt kommit upp i sin högstanivå. Den bästa sammantagna insatsen var 16-1-krossen av Astralis i den andra omgången.


Olof "olofmeister" Kajbjer och hans kamrater i Faze Clan ställs i sin avgörande match mot Virtus.pro. Lagen möttes i Challengers Stage i en match som Faze Clan relativt bekvämt kunde ta hem med 2-0 i kartor.

En spelare att hålla ett extra öga på i matchen är norske Håvard "rain" Nygaard som stått för riktigt fina prestationer under Legends Stage. Bland annat dominerade 27-åringen totalt på Dust2 i mötet med Evil Geniuses då han skrapade ihop hela 33(!) kills på 22 rundor.

Även olofmeister har steppat upp ordentligt under Majorn. 29-åringen har konsekvent presterat på en högre nivå än han gjort under tidigare insatser under året.


Omgångens första match är den första utan några svenska deltagare. Turneringens andra skrällag Entropiq ställs mot Frankrikes starkaste femma i Team Vitality.

Som alltid när Vitality spelar är Mathieu "ZywOo" Herbaut en nyckelperson för Vitalitys framgångar. 20-åringen nämns frekvent som en spelare som kan utmana Oleksandr "s1mple" Kostyliev om titeln världens bästa spelare.

Under Majorn har ZywOo imponerat stort trots lagets blandade resultat. I Vitalitys avgörande matcher har AWP-stjärnan klivit fram och nästintill på egen hand hållit laget kvar i turneringen.

Artikelbild: Pressfoto/PGL

Hur långt går Faze Clan i Majorn?

500 personer har röstat

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..