×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

VAC-bannade spelares DreamHack-resa slutar här *

8
Efter att en högljudd community ropat frågetecken kommer varken Robin "robiin" Sjögren eller Anil "cLy" Gülec att få spela vidare i vägen till DreamHack Winter 2014 — detta på grund av att båda tidigare blivit VAC-bannade.
Efter att både FlipSid3 Tactics och Planetkey Dynamics förkvalat vidare till det europeiska finalkvalet till DreamHack Winter 2014 höjde communityn rösten och ifrågasatte om VAC-bannade spelare verkligen borde få deltaga i turneringar vars prispott är baserad på CS:GO-anhängares pengar. Nu har DreamHack och FACEIT, som arrangerar kvalet, beslutat att VAC-bannade spelare inte kommer att få deltaga.

Detta innebär att varken Robin "robiin" Sjögren från FlipSid3 Tactics eller Anil "cLy" Gülec från Planetkey Dynamics kommer att få deltaga i resan till Jönköping, detta då båda ertappats med VAC-bannlysningar. Med andra ord kommer lagen att få hitta ersättare för finalkvalet och, om de kvalar in, även LAN-turneringen.

Skulle inte fått deltaga från första början

Tanken från början var att VAC-bannade spelare inte skulle få deltaga över huvud taget, men eftersom denna information inte klargjorts tidigare kommer varken FlipSid3 Tactics eller Planetkey Dynamics att bli diskvalificerade. Istället får de alltså kvickt hitta inhoppare för kvällens kval.

Kvalschema

18:00 Åttondelsfinal 1-4(BO3)
20:00 Åttondelsfinal 5-8(BO3)
22:30 Kvartsfinaler(BO3)Vinnarna kvalar in till DH

Under morgondagen kommer förlorarna av kvartsfinalerna, det vill säga de som placerat sig 5-8 i finalkvalet, att få spela ett nytt bracket där vinnaren kniper den femte och sista europeiska platsen till major-turneringen. Exakt bracket för kvällens matcher har ännu inte offentliggjorts. För en komplett deltagarlista i kvalet kan ni besöka vår tidigare nyhet.

* Uppdatering: Slutspelsträdet för kvalet har nu offentliggjorts. Schemat ser ut som följer, och matcherna är uppradade i samma ordning som de ligger i slutspelsträdet. Notera att samtliga matcher spelas bäst av tre kartor.

Kvällens matcher

18:00 Frankrike LDLCvs. Sverige AliGonBetta i tipset
18:00 Ukraina dATvs. Danmark myXMGBetta i tipset
18:00 Finland 3DMAXvs. Sverige FlipSid3Betta i tipset
18:00 Europa mousesportsvs. Tyskland PlanetkeyBetta i tipset
20:00 Danmark CPH Wolvesvs. Polen ESCBetta i tipset
20:00 Norge London Cvs. Tyskland AlternateBetta i tipset
20:00 Spanien x6tencevs. Tyskland PENTABetta i tipset
20:00 Ukraina HellRaisersvs. Sverige duttduttBetta i tipset
Visa bracket
Stream (FACEIT TV)

61 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 61 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..