×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

olofm: "Extra speciellt att spela i Sverige"

1
Fragbite har pratat med fnatic-spelaren Olof "olofm" Kajbjer inför veckans DreamHack Stockholm.
Imorgon, torsdag, drar DreamHack Stockholm igång på Inferno Online på Odenplan i Stockholm. Av åtta lag kommer totalt fyra stycken att avancera till semifinalerna, som spelas inne i självaste Globen. Ett av lagen som kommer att spela turneringen svenska fnatic, som under en senare tid visat stark form både online och på StarSeries-finalerna. Fragbite fick nöjet att prata med en av lagets spelare, Olof "olofm" Kajbjer, inför turneringen.



Olof "olofm" Kajbjer, fnatic


Tjena olof! Imorgon börjar DreamHack Stockholm, och på senare t id har ni visat upp en exceptionellt god form. Hur starka är ni just nu, och hur bra självförtroende har ni när ni kliver in i turneringen?

Tjabba! Jo det har gått väldigt bra den senaste tiden och vi känner oss väldigt starka, men det går alltid att förbättra lite småsaker. Självförtroendet är gott men vi har också respekt för dom andra lagen. Vi kommer inte att underskatta något lag.


Ni öppnar er grupp mot finska 3DMAX. Finnarna har ju inte synts på internationella evenemang på ett tag, är ni väl förberedda mot just dem?

Vi har väl inte direkt förberett oss på något speciellt sätt gentemot finnarna, vi vet vilka kartor dom är bra på och sen om vi spelar vårt spel borde det gå vägen.


Ni möter sedan antingen Team Dignitas eller Copenhagen Wolves. Ni spelade mot Team Dignitas i semifinalen på ESL One Cologne där ni vann med två jämna kartor mot noll. Känner ni att ni har ett tydligt mentalt övertag mot dem?

Att vi slagit dom förut är ju alltid ett litet mentalt övertag men det som kändes lite extra skönt just på ESL är att vi vände ett 12-4 underläge till vinst.


Copenhagen Wolves har fått stå lite i Dignitas skugga när det kommer till danska topplag. Finns det någon risk att lag underskattar dem, och vad tror du om deras chanser att knipa en plats till Globen?

Ja dom har nog fått stått lite i skuggan av dignitas men bevisade samtidigt på ESL att dom har ett bra lag när dom gick vidare till kvartsfinal. Dom sa själva att dom inte alls praccade inför ESL och hade ett break fram till augusti så jag personligen förväntar mig ett bättre lag nu jämfört med vad vi såg i Cologne. Så någon risk för underskattning finns det nog inte från vår sida. Jag hoppas ju på att vi tar en plats i Globen och i en bo1 mot dignitas så är det väl 50/50 mellan dom två, speciellt när båda lagen är danska.


I den andra gruppen spelar de två nyformade franska lagen Titan och LDLC. Vilket av dessa anser du vara starkast?

När jag kollade på pappret så trodde jag först att LDLC skulle vara det klart bättre men efter deras matcher så ser det ut som båda lagen är väldigt jämna. Jag har sett att båda lagen vill ha mer tid för att kunna bevisa hur bra dem kan bli men jag tror att vi redan nu på DH kommer att få se vilket av lagen som är det bättre.


Man får inte glömma att NiP Gaming även spelar i Grupp A. Senast ni mötte dem på ett offline-evenemang tappade ni major-titeln till dem i Köln. Skulle en revanschvinst över dem inuti Globen läka alla sår?

Nej det skulle det inte, men det skulle vara en bra början!


På tal om Globen, det är ju ett väldigt stort steg för svensk Counter-Strike att ha en turnering som spelas inuti en av våra största landmärken. När du tänker dig att spela där inne, tror du det kommer gå att jämföra med din hittills största CS:GO-scenupplevelse trots att det inte är en major-turnering?

Det är ju alltid extra speciellt att spela i Sverige, sen blir det ju ännu större när man får spela i något så stort som Globen. Jag tror att det nog kommer vara ballare i Globen än var det var i Cologne om man jämnför själva spelplatsen, men jag har svårt att se att det skulle slå Katowice.


De flesta lär anse att en helsvensk final vore perfekt för Globen. Fnatic har tidigare spelat mot NiP på scenmatcher i Sverige, och då har publikstödet varit tydligt på NiP:s sida. Vore en final mot NiP ändå ultimat, eller finns det ett annat lag ni på förhand anser vara ett roligare finalmotstånd?

Det är klart det hade varit lite extra roligt å möta NiP och försöka få en revansch efter ESL. Men det skulle också vara kul att möta någon av de nya franska lagen.


Jag får tacka så mycket för intervjun och önska er all lycka på DreamHack Stockholm. Sista ordet är ditt!

Jag skulle vilja tacka för intervjun och skicka ett extra tack till våra fina sponsorer!

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..