×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

fnatic krossar Virtus.pro i CLS

1
Ett oerhört starkt försvarsspel från fnatic gav den andra upplagan av CS:GO Legends Series ett imponerande 3-0-resultat.
Efter förra veckans nagelbitare mellan Virtus.pro och NiP Gaming, där de förstnämnda vann med jämna 3-2 i kartor, har fnatic brytit vad som kunde blivit en trend genom att näst intill förlöjligat Virtus.pro med tre raka kartvinster.
Polen Virtus.pro vs. Sverige fnatic0-3

Virtus: byali, Snax, TaZ, Neo, pasha
fnatic: pronax, JW, flusha, olofm, krimz

Cache: 14-16 (12-3)
Mirage: 3-16 (3-12)
Inferno: 7-16 (2-13)
Inledningsvis såg det dock inte ut att bli så ojämnt — i alla fall inte åt svenskt håll. På den inledande kartan, Cache, började nämligen Virtus.pro med ett oerhört styrkebesked. Tolv rundor mot fnatics tre efter att ha spelat CT-sidan såg ut att bädda för en polsk överkörning. Svenskarna hade dock inte gett upp, utan visste mycket väl hur bra de var som CT.

— Vi vet att vi är riktigt starka som CT på Cache, så vi kände att om vi tar pistolrundan har vi fortfarande en chans. Det var inte mer komplicerat än så, berättar Markus "pronax" Wallsten för Fragbite efter matchen.

Pistolrundan vanns, och rundorna började rulla in för svensk del. Trots att fnatic tappade ett par rundor lyckades man hålla motståndet i schack genom att inte tappa raka rundor, och i slutändan krävdes det inte ens en övertid för att avgöra då fnatic stod för en enastående comeback och vände 3-12 till 16-14.



fnatic stod för en riktigt imponerande comeback på Cache.


Mirage följde, en karta Virtus.pro välkänt är oerhört starka på. Denna gång fick de dock inte börja som CT, utan det var fnatics tur att spela försvar — och starkt. Ett par snäpp under total stängning var vad fnatic bjöd på, och med tolv rundor mot Virtus tre i halvtid såg det ljust ut för svenskarna. Med tidigare halva i åtanke fanns det givetvis fortfarande tankar på comeback för åskådare, men aldrig några för fnatic själva.

— Skulle inte påstå att vi var rädda för en eventuell comeback. Vi körde på med full fokus för att stänga matchen så tidigt som möjligt, och när vi vann pistolrundan kändes det relativt säkert, fortsätter Wallsten.

Efter att ha stängt Mirage så tidigt som man hade hoppats på väntade Inferno, som inte alls började annorlunda. Än en gång fick fnatic nöjet att börja CT, och än en gång stod man för ett läskigt starkt försvar. Storspel från både Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquist, båda med fokus på mitten, resulterade i en stark 13-2-halva. Virtus.pro lyckades vinna den ack så viktiga pistolrundan, och även knappt anti-econ som följde.



flusha och JW totalstängde mitten på Inferno.


Det räckte dock inte långt då fnatic kammade hem den första vapenrundan, något som tack vare den framgångsrika econ tidigare tvingade polackerna till att köpa med väldigt snåla tillgångar. Nödköpet blev ett lyckat sådant, och Virtus höll sig kvar i matchen. Det blev dock inte långvarit då underläget var för kraftigt för Virtus.pro, och numer inte fnatic mästare av CS:GO Legends Series.

— Att vinna över Virtus känns alltid lika bra, det spelar ingen roll om det är tight eller om vi vinner övertygande, i slutändan är det endast vinsten som räknas. Att spela min första bäst-av-fem var otroligt kul, jag ser fram emot fler matcher i detta format, avslutar pronax efter vinsten.

Vinsten innebär 1 000 dollar, motsvarande 7 100 kronor, till fnatic, som även kommer att bli utmanade i nästa veckas CS:GO Legends Series. Vilket motstånd som utmanar är inte bestämt ännu.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..