×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Fem kartor senare: Virtus besegrar NiP

1
Virtus.pro står som vinnare av den första CS:GO Legends Series-upplagan efter ett fullt utspelat bäst-av-fem-möte med NiP gaming.
Vad som började med tydlig dominans från krigades ända in till den 29 rundan i den sista avgörande kartan när NiP Gaming var så när på en comeback av rang mot den polska jätten i Virtus.pro. I slutändan står dock polackerna som segrare, och så här gick det till.

Virtus.pro överraskade på Nuke

Den första drabbningen blev på Nuke, en karta som föredrogs av svenskarna. Inledningsvis syntes detta väl när NiP gick upp i en snabb ledning med fem rundor mot en som försvarare. Efter en paus, som grundades i serverstrul, vände dock momentumet kraftigt och det blev bara en 8-7-vinst för svenskarna på den tydligt CT-dominanta kartan. Därefter blev det tufft när Virtus.pro stängde bombplatserna, mycket tack vare en vass AWP från Jarosław "pasha" Jarząbkowski, och NiP fick inte mer än en runda som anfallare innan Virtus knep vinsten.

Mirage var polsk mark

Mirage följde, en karta NiP vanligtvis inte spelar om möjligheten att välja bort den ges, och i detta möte fick man även skåda varför man vill undvika den mot just Virtus.pro. Polackerna tog nämligen med det starka CT-spelet från det tidigare mötet, och det tog hela 14 rundor innan NiP ens syntes på måltavlan. Med 1-14 i ryggen krävdes en vunnen pistolrunda som försvarare, något man inte kunde leverera och Virtus tog en till synes enkel 2-0-ledning i bäst-av-fem-mötet.

Overpass vände på steken

Den fortfarande inte helt fullt prövade kartan Overpass blev den tredje kartan, och den första halvan blev en jämn sådan. Efter att ha spelat som försvarare hade NiP en runda till godo när de gick över till den anfallande sidan. Man förlorade den ack så viktiga pistolrundan, men räddade situationen med en vunnen CZ75-Auto-eco. Därefter gick rundorna väldigt jämnt upp för båda lagen, men till sist sprang NiP iväg och avslutade mötet 16-11.

Inferno blev en svängig nagelbitare

Vinsten på Overpass tycktes ge NiP de krafter de behövde för att vända 0-2-underläget till en vinst i mötet. Som försvarare på Inferno gick de hela 10-1 upp i rundor, bland annat tack vare en vunnen, svår 1vs4-situation av Adam "friberg" Friberg.



byali var Virtus hopp på Inferno


För att förhindra en spegelvänd repris från Mirage-mötet två kartor tidigare spottade Paweł "byali" Bieliński i nävarna och drog två ace-rundor under de tre kommande rundorna, och räddade Virtus.pros T-sida till ett 5-10-resultat innan sidbyte. Som försvarare kom även Virtus.pro både ikapp och gick upp i ledning, men inte en tillräcklig för att NiP inte skulle tvinga mötet till en övertid. NiP visade sig vara på tok för sugna på en femte avgörande karta, och vann övertiden med 4-1.

Dust2 avgjorde allt

Avgörandet blev klassikern Dust2, kartan som båda lagen tycktes känna sig snarlikt bekväma på. Virtus lyckades vinna pistolrundan som terrorister och gick snabbt upp i en 3-0-ledning, men NiP:s CT-spel vevade igång kvickt och sex rundor i rad gick svenskarnas väg. Därefter gick rundorna fram och tillbaka, och i halvtid var NiP uppe i en 9-6-ledning.



NiP såg ut att kunna fullborda sin upphämtning från 0-2 i kartor.


Även den andra pistolrundan gick terroristernas väg, denna gång i NiP:s favör, och svenskarna såg ut att kunna dra ifrån. Virtus.pro gav dock inte upp för fem öre, utan klev snarare upp och presterade när det som mest behövdes. Plötsligt satt polackerna på en 14-11-ledning, men misslyckades stänga matchen direkt då NiP-stjärnduon Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Patrik "f0rest" Lindberg stod för fina individuella insatser. Underläget blev dock inget övertag, och Virtus.pro lyckades vinna två jämna rundor för att ställas som segrare av den första CS:GO Legends Series-upplagan och 1 000 dollar.
Sverige NiP Gaming vs. Polen Virtus.pro — 2-3

NiP: f0rest, Fifflaren, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
VP: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ

Nuke: 9-16 (8-7)
Mirage: 1-16 (1-14)
Overpass: 16-11 (8-7)
Inferno: 19-16 (10-5)
Dust2: 13-16 (9-6)
Vinsten innebär 1 000 dollar, motsvarande ungefär 7 000 kronor, till Virtus.pro och även en plats i nästa veckas CS:GO Legends Series bäst-av-fem-möte. Vilket motståndet på måndag blir återstår att offentliggöras.

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..