×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska Mattias vann över scammare i rättegång

1
Svenska Mattias "MenSoft." Jansson blev scammad på kniven m9 Bayonet. Han valde då att gå den rättsliga vägen och tillslut vann han vilket resulterade i att scammaren bötfälldes.
Det hela började när svensken Mattias "MenSoft." Jansson köpte kniven m9 Bayonet Fade för 1600 kronor. Några dagar senare såg han att Pontus* hade skrivit ett inlägg där han ville köpa just den kniven. Mattias sa att han kunde sälja sin kniv för 2000 kronor vilket Pontus gick med på. Efter lite frågor och förhandlingar så gick de två parterna med på att försäljningen.



M9 Bayonet Fade


Uppgav ett falskt kvitto

Pontus skickade kort efter ett falskt kvitto där han uppvisade att banken hade dragit 2000 kronor från hans konto. Det gjorde att Mattias skickade kniven till Pontus och efter ett par dagar, när pengarna aldrig kom in på Mattias Janssons konto, så skrev han till scammaren på Facebook utan att få svar.

Fragbite-användaren tog då saken i egna händer och genom nicket så hittade han ESEA-profilen där namn och efternamn uppgavs. Han lyckades då hitta vart Pontus bodde och ringde upp föräldrarna för att konfrontera familjen. Efter diskussioner med både föräldrarna och Pontus så förklarade scammaren att pengarna var påväg.

— Då ville jag ha namn på honom och var han bor, och enligt en person på fragbite så kunde man se det på hans esea profil, så han fick fram namn & adress, det jag gjorde sen var att ringa hans föräldrar för att säga som det var och kanske kunde få tillbaka min kniv/få mina pengar. Men dom bara ignorerade och jag fick prata med en livrädd Pontus som sa att han skulle skicka pengar, berättar Mattias för Fragbite.



Dombeslutet


Något som Mattias trodde på och dagarna passerade men pengarna kom aldrig. Han hotade då med att polisanmäla vilket han sedan gjorde. En längre diskussion med polisen slutade med en anmälan och en vecka senare kom domen. Mattias Jansson vann rättegångsfrågan och tilldelades 2000 kronor. Scammaren Pontus fick även böter på 3500 kronor för scamförsöket.

* Pontus heter egentligen något annat.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..