×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Tysk toppspelare VAC-bannad

1
Den tyske Planetkey Dynamics-spelaren Anil "cLy" Gülec har ertappats med en CS:GO-bannlysning signerad Valves antifusk, men påstår sig vara oskyldig.
I helgen kom en stor våg av VAC-bannlysningar, och i samband med vågen upptäckte folk på den tyska spelaren Anil "cLy" Gülec friends list att han blivit delad en bannlysning i CS:GO. Gülec spelar till vardags i det EPS-aktuella Planetkey Dynamics och har ända sedan CS 1.6-tiden förknippats med fuskanklagelser, men hävdar att han inte har fuskat och förstår inte alls varför han blivit tilldelad bannen då han spenderat sin tid med att spela Sonic och inte börjat träna igen förrän under gårdagen.

— The ban is listed for CS:GO and not for any other game. I'm still searching for processes that could trigger a ban, but there are none, berättar cLy i ett uttalande.

Gülec blev fuskanklagad senast under det första Gfinity G3-kvalet i början av juli, detta av bulgariska HEADSHOTBG. I mötet med bulgarerna tycks han ha gjort ett starkt intryck, men misslyckats med att använda sig utav antifusket EAC. Därför kan man gott säga att VAC-bannen kommer olägligt för den tyske spelaren.

Den bannade spelarens organisation, Planetkey Dynamics, har även de kommenterat bannlysningen. Förståeligt nog är ledningen i chock, men finner VAC-bannen opålitlig i och med att andra spelare påstås vara felaktigt bannlysta samt att Gülec presterat väl både på ESL WIRE och på LAN.

— If the ban is justified or not after the latest ban-wave remains unclear, especially because other known players from known organisations were banned as well. We have contacted Valve and we hope for a quick clarification about this, skriver Planetkey Dynamics.

Vidare fortsätter organisationen med att stödja cLy och håller samtidigt tummarna för att bannlysningen bara är ett misstag. Oavsett om VAC-bannen upphävs eller ej verkar det inte som att cLy kommer att bli avstängd av någon turneringsarrangör.

Källa & bildkälla: HLTV.org

121 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 121 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..