×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Maikelele: "Pressen ligger i våra egna händer"

2
Den nyblivna SK Gaming-spelaren Mikail "Maikelele" Bill svarar på frågor om sitt lag, den nya organisationen och nickbytet.
Igår kväll offentliggjorde SK Gaming att de återigen ger sig in i Counter-Strike: Global Offensive, detta genom att rekrytera en aningen modifierad variant av femman som tidigare representerade Team Property. I laget finnes bland andra Mikail "Maikelele" Bill, mer känd som "eksem", som vänligt nog ställde upp på att svara på Fragbites frågor gällande SK Gaming, spelarbytet och framtidsvisioner.



Mikail "Maikelele" Bill


Först och främst, du bytte nyligen nickname från "eksem" till "Maikelele". Vad är anledningen bakom detta?


Anledningen jag har är egentligen att jag inte vill ha eksem livet ut, haha. Men det känns som att eksem-namnet på något sett förde med sig otur och Maikel är någonting jag blivit kallad en längre tid. Sen är väl en liten anledning att jag tyckte om en fotbollsspelare vid namn "Makelele" som spelade för mitt favoritlag mellan 2003 och 2008. Maikelele har ett skönt snurr i munnen när man säger det också!


Igår blev det officiellt att ni gick med i SK Gaming. Hur känns det så här kort efter offentliggörandet?


Det känns otroligt bra, under alla år man spelat CS har man på något vis sett upp till SK Gaming. Att idag få representera dem är lite av en dröm som gått i uppfyllelse.


Ni var tidigare en del av Team Property, men lämnade för en knapp vecka sedan. Var det i förmån till SK Gaming, eller kom ni i kontakt med SK Gaming i efterhand?


Det var tyvärr lite problem med kontrakten med Property som gjorde att vi valde att lämna, och i samma veva hade vi kontakt med SK. Det är absolut inget ont band mellan oss eller Property, vi är fortfarande vänner och vem vet, vi kanske representerar dem i framtiden. :)


Under SK:s fana spelar ni med Joel "emilio" Mako istället för Christian "Spitfire" Schiölde. Kan du dela med dig av anledningen bakom spelarbytet?


Jag kommer inte kunna gå in detaljerat kring varför Spitfire valde att lämna, men jag kan säga att övergången till SK var problemet från hans sida. När Spitfire valde att lämna diskuterade vi en sista spelare ett tag och kom fram till att emilio blev ett bra val för vår lineup.


Team Property med Maikelele och Spitfire närmast kameran.


Under en längre stund har Marcus "Delpan" Larsson förnippats med SK Gamings CS:GO-sektion och många trodde att han skulle vara med i SK:s nya satsning. Var han någonsin ett alternativ till laget?


Vi hade faktiskt inte honom i våra tankar alls. Han är en sjukt bra CS-spelare och en jätteskön person, men det var aldrig några diskussioner kring att ta in honom i lineupen.


Det är ju bara Faruk "pita" Pita som tidigare representerat SK. Vad har ni fått för intryck av organisationen än så länge?


I och med att Pita är den som har och haft kontakt med SK så är det mestadels han som har pratar och diskuterar med SK:s management. Men intrycket har väl varit positivt, allting har än så länge varit proffsigt och det som ska ha skickats ut till oss har skickats. Kan inte svara så mycket mer än så faktiskt.


Ni är klara för FACEIT:s DreamHack Summer 2014-kval, där ni kvalade in under namnet Team4Balkan. Först och främst, vad tror ni om era chanser att knipa en av de två platserna till Jönköping, och hur viktigt är det för er med ny organisation att kvala vidare?


Vi körde kvalet utan pita, med VORTEX som stand-in, så under själva kvalet hade vi faktiskt inga superförväntningar. Vi spelade kvalet som mix och det gick väldigt bra faktiskt. Men finalkvalet kommer att spelas under SK:s fana. Chanserna är nog väldigt positiva för vår del, det är inga toptop-lag i kvalet men duktiga lag som är jobbiga att möta. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt.

Först och främst så tror jag att det är viktigare för oss spelare att lyckas kvala in till DreamHack Summer, men självklart för SK också. Men vi vill visa att vi är värdiga att representera SK Gaming, så största pressen ligger nog i våra egna händer.


Maikelele under sin tid i LGB eSports.


Utöver DreamHack Summer och dess förkval, vad finns det på SK:s kalender?


Vi har inte planerat så långt fram faktiskt, men vi hoppas på en invite till Gfinity-LAN:et i London. Sen har jag faktiskt inte så stor koll på turneringar efter DH. Vi får ta det som det kommer helt enkelt. :)


Tack för intervjun!


Tack själv. :) Jag vill först och främst tacka SK Gaming för chansen ni ger vårt lag och sen vill jag även tacka alla ni som stöttar och tror på oss. My haters wake me up, those who love me keep me going. Puss & Kram! :)

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..