×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike: GO

LGB och spelarna går skilda vägar

1
Efter sju lyckosamma månader slutar LGB eSports och spelarna sitt samarbete tillsammans.
Det var i oktober i fjol som LGB eSports annonserade sitt CS:GO-lag, ett lag som sedan dess sakta men säkert har slagit sig in i världseliten, inte minst med sin 3-4e plats på EMS One Katowice där man var det enda lag som lyckades vinna en karta mot segrarna Virtus.Pro. Den nuvarande femman, med Dennis "dennis" Edman i spetsen, har nu gått skilda vägar med organisation i hopp om att finna grönare gräs.

— Vi är oerhört tacksamma gentemot alla fans som stöttat oss och Xtrfy, som ligger bakom LGB eSports, för tiden i organisationen. De har varit en stor del i varför vi är där vi är idag, säger Isak "cype" Rydman

Laget som nu alltså står utan någon representation och som främst är aktuella i FACEIT Spring Season kommer tillfälligt att gå under namnet #TEAMGLOBAL men lagets manager Viktor "vuggo" Jendeby är inte orolig för spelarnas framtid.

— Vi fokuserar just nu främst på FACEIT-ligan och sedan på Dreamhack Summer. Vi kan, i och med prispengarna från Katowice, ta det lugnt och kommer tack vare dem att kunna ställa upp i alla kommande turneringar med eller utan en organisation bakom oss. Däribland inräknat Dreamhack Summer och ESEA LAN Finals i Dallas om vi skulle kvala dit, vilket i dagsläget ser väldigt ljust ut, säger Jendeby

Jendeby vill också tillägga att laget kommer att tvingas spela med inhoppare de kommande två veckorna, detta i och med att Edman är på semester. Det rör sig alltså inte om något spelarbyte och vem som kommer att agera inhoppare är i dagsläget oklart. Laget, som alltså kommer att behålla sin femma, syns nedan.

#TEAMGLOBAL

Sverige Dennis "dennis" Edman
Sverige Isak "cype" Rydman
Sverige Simon "twist" Eliasson
Sverige Freddy "krimz" Johansson
Sverige Olof "olofmeister" Kajbjer Gustafsson
Om LGB eSports kommer att plocka in ett nytt CS:GO-lag eller om de vill testa lyckan med ett annat spel är inte bestämt ännu men att de kommer fortsätta med e-sport är redan klart, detta menar Erik Jensen från Xtrfy som fritt översatt säger:

— Vi önskar laget all lycka i framtiden och hoppas att kunna komma tillbaka med ett nytt, starkt lag i e-sportscenen snart [...] Xtrfy kommer att fortsätta stötta andra organisationer under tiden som vi ska försöka återbygga LGB att återigen ha ett lag i toppen, säger Jensen

Detta och mer i uttalandet från organisationen kan ni hitta på deras hemsida.

74 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 74 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..