×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fifflaren: "Vi skulle aldrig kasta en match"

1
NiP Gamings Robin "Fifflaren" Johansson har hamnat i blåsväder efter uttalande gällande MSI Beat it-förlusten mot VeryGames — men anser att storyn är tagen ur kontext.
Robin "Fifflaren" Johansson hamnat i hetluften efter att ha gjort ett uttalande i en AMA på Reddit där han nämner att hans NiP Gaming egentligen aldrig hade tänkt åka till MSI Beat it-finalerna i Kina då man, som många misstänkt, skulle tappa en hel del tid för förberedelse om man åkte. Detta snappade den franska sajten VaKarM upp och byggde en artikel som fått över 400 kommentarer. Även HLTV.org har skrivit om det och har, liksom den franska sajten, uppnått en stor mängd kommentarer på kort tid.

Det var i slutet av september åkte NiP Gaming på sin första officiella förlust mot de franska rivalerna i VeryGames. Efter 15 raka vinster var head-to-head-sviten slut då fransmännen tydligt sprang över svenskarna i MSI Beat it! Europe-semifinalen, där en plats till finalerna i Peking stod på spel. Kort efter förlusten diskuterades det vilt om att åskådarna fått uppleva en läggmatch då MSI Beat it-finalerna spelas strax före 250 000 dollar-turneringen på DreamHack Winter 2013.



Johanssons Reddit-post har skapat vilda anklagelser.


Föga oväntat har detta uttalande återigen dragit igång disussionen om NiP Gaming lade sig i mötet med rivalerna, eller om det bara är en bortförklaring från NiP:s sida. I kontakt med Fragbite påstår dock Johansson att det handlar om varken eller.

— Vi gjorde vårt bästa för att vinna matchen, vi spelade ju trots allt om 3000 dollar, men vi hade en dålig dag och mötte ett riktigt duktigt lag. Vi skulle aldrig kasta en match. Vi har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det. Vi vinner ingenting på det, speciellt inte i detta fall när vi hade ett starkt psykiskt övertag mot en av DreamHack Winters starkaste kandidater, förklarar Fifflaren för Fragbite.

Många anser att uttalandet är respektlöst både mot MSI Beat it-arrangörerna och VeryGames. Även där försvarar sig den svenske AWP-spelaren och förklarar att arrangörerna var medvetna om att laget inte planerade att åka på finalerna, som de skulle få en plats.

— Om man kollar resten av AMA:n ser man även att jag nämner att vi respekterar VeryGames något oerhört. Vi har även fört en aktiv dialog med turneringens arrangörer sedan en månad tillbaka där vi klargjorde att vi inte hade tänkt åka på finalerna, om vi kom så långt i turneringen, och det var inga som helst problem.

Även Richard "Xizt" Landström och Adam "friberg" Friberg har visat missnöje på Twitter när det gäller rapporteringen av det hela. Hur de två lagen står upp mot varandra får vi se redan till helgen då de möts direkt i första omgången av StarSeries VII-slutspelet.

35 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 35 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..