×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NiP lämnar WO – ny DDoS-attack ligger bakom

1
NiP tvingades lämna walkover i matchen mot highgrade ikväll på grund av en DDoS-attack, ett växande problem inom e-sporten.
FAKTA

Inom datasäkerhet är Denial of Service (ofta förkortat DoS) en attack mot ett datasystem i syfte att hindra normal användning av systemet.

De vanligaste attacktyperna är överbelastningsangrepp, där systemet kommer att använda någon knapp resurs (nästan) enbart till att hantera data genererat genom attacken.

Källa: Wikipedia
EMS One-matchen mellan NiP och svenska highgrade som skulle ha spelats under tisdagskvällen slutade med en WO-vinst för highgrade. Det har visat sig att NiP blev utsatta för en DDoS-attack och kunde därför helt enkelt inte genomföra matchen.

Det här är bara en i mängden av DDoS-attacker som har förekommit inom e-sporten på senaste. Vid i stort sett varje större evenemang förekommer mer eller mindre lyckade försök att påverka matcherna genom att överbelasta servrar och spelares internetuppkopplingar. Attackerna är ett orosmoment inom e-sporten då det kraftigt riskerar att påverka de sportsliga förutsättningarna och kan i värsta fall riskera att hela turneringar slås ut.

Om DDoS-attacker fortsätter vara ett problem även i framtiden kvarstår att se men klart är att det i dagsläget ofta är en dyr historia att köpa tjänster för att skydda sig mot det hela.

55 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 55 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..