×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

wenton om nedläggningen och CS:GO

1
John "wenton" Eriksson fick inte en alltför händelserik vistelse i svenska WinFakt. Först och främst deltog inte laget i GameGunes 1.6-turnering, och sedan missar man både DH Bukarest och PGS Ozone då WinFakt lagt ner sin 1.6-sektion.
Vi har nu fått tag på wenton för ett par frågor kring situationen och även Counter-Strike: Global Offensive.

John "wenton" Eriksson
Tjena wenton! För en vecka sedan valde WinFakt att stänga sin 1.6-sektion, vilket gjorde att du som nyast medlem i laget inte fick chansen att åka på någon LAN-turnering med dem. Ni hade, enligt niko, planer på att åka både till DH Bukarest och PGS Ozone.

Hur besviken är du över att det slutade som det gjorde?


Givetvis är jag besviken. Jag har alltid sett fram emot att åka på större events med bättre lag och kunna vara med i toppstriden. Vi hade förutom DH Bukarest och PGS Ozone också tänkt åka till GameGune, som egentligen var anledningen till att jag joinade klanen. Vi lade ner mycket tid på pracc inför det eventet och det kändes verkligen bra, vilket gör det lite extra surt.


När du tog platsen i femman, kändes det då som att det fanns någon form av framtid i laget och scenen överlag, eller kändes det mer som att du fick en sista chans att åka runt, tävla och på något sätt bevisa dig innan allt "skulle dö ut"?

Jag och alla i laget visste ju om att det här kanske var de sista evenemangen som kommer att ha 1.6 som huvudspel, men för det så fick jag aldrig känslan av att jag var mindre värd platsen. Jag har alltid vetat om att jag är tillräckligt bra för att spela på den högsta nivån.

Innan jag joinade WinFakt hade jag inte spelat i så många klaner och har aldrig varit sugen på att spela i ett semi-elit lag seriöst, då lägger man kanske ner dubbelt så mycket tid som ett topplag, för att komma på 7-8e plats på ett event. Jag har ju haft chanser att "bevisa" mig för scenen men jag har inte tagit dem bara.


Om vi kollar på att WinFakt lade ner 1.6-sektionen, kändes det extra tungt när organisationen plockade in CS:GO-laget Hawks bara 24 timmar senare?

Nej det gjorde det inte, det var inte oväntat att de skulle stänga ner 1.6-sektionen i samband med framgången CS:GO haft samtidigt som FYRR73 gick till fnatic. Vi i laget visste inte heller om vi ville gå över till CS:GO, och de ville väl ha ett lag som var villigt att satsa, vilket är fullt förståeligt.


På tal om CS:GO snackade vi med din före detta lagkamrat niko, och han var inte jättepeppad på den nya titeln. Hur känner du själv kring Global Offensive?

Hahaha, oerhört rolig läsning var det. Jag har lite blandade uppfattningar, ena dagen tycker jag att det är bra och andra dagen tycker jag att det "suger mer än Pamela Anderson". Den största orsaken till att det är dåligt är att movementet är mycket sämre. Sen finns det småsaker som att man inte går att träffa om man matar på duckknappen i en duell som gör att spelet blir sämre, men samtidigt så är det något nytt.

Och jag tror att det är det nya som lockar folk att spela. För om man ställer spelen mot varandra så är 1.6 ett mycket bättre spel enligt mig, och jag tror att många proffs ljuger lite för sig själva när de säger att spelet är bra. Jag tror att det handlar om att det är det nya som gör det intressant.

Sen så är ju CS:GO mer eller mindre är ett uppdaterat CS:Source. Hur många 1.6-spelare gillade Source? Man får heller inte glömma att prispengar lockar många att spela också. Hade det funnits lika mycket priser i 1.6 eller CSPromod så tror jag ingen 1.6-spelare hade valt att spela CS:GO.


niko sade även att laget inte kommer att fortsätta spela tillsammans då han själv bestämt sig för att lägga av med CS. Betyder detta att du, zneel och kHRYSTAL inte heller kommer att hålla ihop?

Vi har inte pratat om det så seriöst än. Jag och kHRYSTAL spelar lite CS:GO och försöker börja gilla det lika mycket som 1.6, samtidigt som zneel fortfarande har för dålig dator för att spela. Med andra ord så är framtiden oklar. Men jag känner ingen press på att börja spela CS:GO för att hänga med i början. Det ger inget att ge sig in i något som man inte vill till 100%.


Om det slutar med att du inte går över till CS:GO, kommer du fortsätta att lira det CS 1.6 som finns tillgängligt, eller kommer du finna någon annan glädje i livet?

Jag kommer nog att spela CS:GO på skoj även om jag inte tävlar i det, men någon 1.6-sväng till blir det nog inte eftersom att merparten av alla som spelat det har gått över till CS:GO. Att hitta några nya trogna 1.6-grabbar att spela med känns inte så aktuellt då det roliga med att spela datorspel är att spela tillsammans med dem som gör det roligt. Troligtvis blir det att ha CS:GO som ett mindre intresse, och finna någon annan glädje i livet.


Då får jag tack så mycket för din tid och även önska dig lycka till med att finna glödet. Sista ordet är ditt, om du vill ha det!

Tack detsamma. Då kan jag väl passa på att tacka alla som gjort 1.6 värt att spela så pass länge, AWTR och aimbatboysen framförallt.

79 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 79 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..