×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Microsoft köper Minecraft — för 17,8 miljarder

1
IT-jätten Microsoft köper svenska Mojang för 2,5 miljarder dollar: "Det handlar inte om pengarna. Det handlar om min mentala hälsa."
Än en gång har ett massivt köp i IT-branschen slagit ner i nyhetsvärlden. Senaste nytt är att Microsoft, världens största mjukvaruföretag, vill köpa svenska Mojang. Budet för spelutvecklaren, som bland annat skapat Minecraft, är enligt Wall Street Journal och Bloomberg 2,5 miljarder dollar (motsvarande 17,8 miljarder kronor).



Minecraft
Bildkälla: Gameskinny


Notch lämnar: "Vill inte vara en symbol"

Köpet kan ses som en uppstickare i spelvärlden då VD:n Markus "Notch" Persson tidigare understrukit att hans företag inte skall gå "overground" utan förbli en indiestudio. Detta har dock förändrats när Persson i ett uttalande förklarar att han lämnar Mojang med anledningen att han känner att det blivit för mycket ansvar.

— As soon as this deal is finalized, I will leave Mojang and go back to doing Ludum Dares and small web experiments. If I ever accidentally make something that seems to gain traction, I’ll probably abandon it immediately, förklarar Notch.

Minecraft-Mojang-köpet är ett av många uppköp som uppmärksammats i spelbranschen de senaste åren. Närmast i minnet ligger Amazons köp av streamingplatformen Twitch, där kvittot låg på motsvarande 6,7 miljarder kronor.

17 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 17 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..