×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

WCG

WCG återföds som WECG

1
World Cyber Games-veteraner lanserar World e-Sport Championship Games med sikt att återinföra OS-andan i e-sporten.
När WCG:s fackla slocknade i februari skapade Bory Jun, tidigare VD på WCG, Aegis Gaming Networks Inc. (AGN) med några av WCG-teamets veteraner. Tillsammans med Global Mobile Game Confederation (GMGC) lanserar de nu World e-Sports Championship Games, förkortat WECG.

— David’s and Bory’s combined experience of over 20 years in the mobile and gaming event industries make for a very high-caliber partnership. It’s exciting to see where we will go together,” berättar Maxin we Wit, Senior Director of International på GMGC.

Tanken är att använda sig av konceptet som World Cyber Games (WCG) använde sig av, där spelare kvalar in till en stor Grand Final-turnering för att representera sitt land. I denna Grand Final-turnering kommer även en så kallad "Open Bracket Tournament" inkluderas som ett sorts sista-chansen-kval på plats.

WECG kommer även att arrangera sidoturneringar under året, bland andra WECG Continents Championship, som i vårt fall tycks bli ett sorts EM i e-sport, samt WECG Continents Championship som tillåter lag med blandad nationalitet att tävla tillsammans.

Jungfruresan för den nygamla turneringen kommer att vara WECG Global Challenge, som kommer att arrangeras redan i juli. Där kommer de topplacerade lagen och spelarna att få en plats till den stora finalturneringen, som är tänkt att arrangeras i december. Exakt vilka speltitlar som är inkluderade är än så länge osagt.

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..