×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

LAN

Minst 250 000 SEK på Birdie 2014!

1
Den tjugofjärde upplagan av Birdie arrangeras i maj — med minst 250 000 kronor i tävlingspriser. League of Legends, CS:GO, Dota 2 och StarCraft II inkluderade.
Den 29 maj klockan 10:14 öppnar portarna för den tjugofjärde upplagan av Sveriges största demoparty, Birdie. Uppsala-evenemanget, som också är ett av Sveriges största LAN, arrangeras i multihallarna på Fyrishov i Uppsala. Nu har de offentliggjort en hel del information — bland annat att tävlingar på plats kommer att ha en kombinerad prispott på minst 250 000 kronor.

Esport har höjts

För 2014 års upplaga har Birdie fokuserat aningen mer på esport mot tidigare år. Bland annat har man nu en hel hall dedikerad till "game", där man förväntar sig att turneringsdeltagare skall sitta. Priser för turneringen har även höjts en del då årets upplaga av League of Legends-turneringen har 50 000 kronor i prispotten. StarCraft II-turneringen kommer att ha en fyrhjuling — ja, ni läste rätt — från Dealy värderad till 25 000 kronor i sin prispott. Även CS:GO och Dota 2 kommer att spelas på plats, men några priser i dessa turneringar har ännu inte offentliggjorts.

Turneringar på Birdie 24
Titel

League of Legends
StarCraft II
Battlefield 4
CS:GO
Dota 2
Orbital Gear
Prispott

50 000 kronor
Fyrhjuling från Dealy (Värderad 25 000 kronor)
TBA
TBA
TBA
4 500 SEK i presentkort på Alina

Utöver ovanstående turneringar arrangeras även tävlingar i sann Birdie-anda. Bland annat en spelutvecklingstävling med 50 000 kronor i förstapris, Cosplay med 10 000 kronor och mycket, mycket mer. För att deltaga i gamingturneringarna krävs en datorplats som kostar 490 kronor. Evenemanget kommer även ha ett expo-område med olika montrar.

Birdie 24

Plats
Datum
Mängd
Multihallarna på Fyrishov, Uppsala
29 maj - 1 juni
Strax över 1000 platser

Biljettpriser

Datorplats
Besöksbiljett
ConFusion-biljett
Expobiljett (1 dag)
Expobiljett (3 dagar)
490 kronor
250 kronor
250 kronor
100 kronor
200 kronor

Skulle man vilja besöka årets upplaga av Birdie går datorplats att boka via Birdie.org. Vill man köpa en annan form av biljett går detta att göra på plats, alternativt via Alina. Notera att arrangörerna även har ett par rekommendationer kring boende om man inte föredrar en klassisk sovsal.

Denna artikel är en del av ett samarbete med Birdie.

17 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 17 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..