×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionDatorer

Recension: MSI GS60 Ghost Pro 2QE

3
Det var länge sedan vi testade gaminglaptops, men nu är det dags igen då vi har tittat närmare på MSI GS60 Ghost Pro som får stå värd för vår nyfikenhet.
Det första som slår än är att MSI verkligen har satsat på ett högt helhetsintryck, men en ovanligt väldesignad förpackning. När man sedan har plockat ur laptopen möts man av en väldesignad och ovanligt tunn gaminglaptop. Givetvis finns det tunnare laptop på marknaden, men för att vara en gaminglaptop är den ovanligt tunn. GS60 vägar in på två kilo och mäter 390 x 20 x 266 i storlek, trots bildskärmen är på hela 15.6".

Testet

På den vänstra kortsidan finner vi en utgångar för mikrofon och hörlurar, dubbla 3.0 USB-portar, strömingång och ett Secure lock. På högerkortsida ser vi en Ethernet-port, Mini display-port, HDMI-port, en multikortläsare och en till 3.0 USB-port.




Tangentbordet är bakgrundsbelyst och kommer från Steelseries. Tangenterna så är de ganska tröga, men ger en bra känsla och den upplevda kvalitétsintrycket är väldigt högt. Det är hittills de bästa tangenterna som jag har provat på en bärbar dator.
Specifikation:
Vikt: 2kg
Mått: 390x20x266
Skärm: 15.6"
Upplösning:
Hårddisk: 128GB SSD + 1TB HDD 7200rpm
Grafikkort: Nvidia GTX 970M
CPU: Intel i7-4710HQ 2.50GHz
RAM: 16GB, 1600MHz
Högtalare: Dynaudio
Ljudsystem: Creative Sound Blaster Cinema 2
Tangentbord: Steelseries
Kamera: 1920x1090 30fps
OS: Windows 8.1
På grund av dess tunna profil kan man tro att det kommer att bli problem med värme, men MSI har försökt tackla det genom att ha värmeutsläpp på båda kortsidorna och på en av långsidorna. Den blir visserligen ganska varm, och det låter en del när man spelar, men använder man headset är det inte större problem.
Spel

Battlefield Hardline (Ultra 1080p): ~30fps
Battlefield Hardline (Normal 1080p): ~75fps
Starcraft II (Ultra/Extreme 1080p): ~75fps
Counter-Strike: Global Offensive(Standard 1080p): ~ 150fps
GS60 klarar av att spela nya spel, men bildskärmen klarar bara av 60Hz, vilket är i minsta laget numera. Prestandamässig kommer datorn aldrig upp i de höga FPS du kanske är van med från en stationär, men för spelare som inte har plats för det, reser mycket eller bor på olika ställen kan en gaminglaptop vara ett bra alternativ.

Bildskärmen ger ifrån sig en mycket tydlig och skarp bild, något inte alltid är fallet med bärbara datorer. Betraktningsvinkeln är utmärkt. Batteritiden var lite av en besvikelse då det landar runt tre och en halv timme vid normal använd, med andra ord tittar man mycket på film eller spelar bör man koppla in strömkabeln.

Det bör dock nämnas att datorn som fanns tillgänglig för test och de som säljs i butik inte har samma specifikationer, men det är till köparens fördel då de som säljs är lite bättre.

Prestandan är bra för en bärbar och spelen jag testar är fullt spelbara, även för en ganska kräsen spelare. Överlag är det ett bra helhetsintryck som jag har fått från MSI GS60. Det är en väldesignad produkt, som lider av den blir lite för varm och högljudd när den belastas hårt. Jag skulle absolut kunna tänka mig att ha kvar den som ett alternativ, men att ersätta min stationära speldator kommer inte att hända. Vid skrivandes stund kostar GS60 från 17 900 kronor. Vilket givetvis är väldigt mycket pengar och det finns billigare alternativ på marknaden, men i det här fallet betalar man för ett en väldesignad produkt.

Positivt:
  • Hög upplevd kvalité
  • Tunn och lätt
  • Bra tangentbord
  • Bra bildskärm
Negativt:
  • Batteritid
  • Varm och högljudd vid belastning
  • Relativt dyr
Pris:
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

7 / 10

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..