×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Recension: Razer Deathadder Chroma

1
Så var det dags att titta närmare på den tredje produkten från Razers nya Chroma-serie. De två tidigare, ett headset Kraken 7.1 Chroma fick ett ganska ljummet mottagande medan tangentbordet upplevdes betydligt bättre. Nu är det trotjänaren Deathadder som har fått sig en liten uppdatering.
Deathadder har nog de flesta som spelat mer än något åt stött på, det är en mus som kom för väldigt många år sen. Första gången vi recenserade den var 2007 och sedan dess har den blivit uppdaterat ett flertal gånger.

Testet

Formen är sig lik, en mellanstor mus, enbart anpassad för högerhänta. Spelare som spelar med clawgrepp finner sig i formen relativt snabbt, men spelare som gör med palmgrepp eller fingergrepp kan uppleva att lillfingret inte får plats. Oavsett vilket grepp jag använder så tycker jag att musen är bekväm. Under finner vi tre glidytor, den bakre är något större, men knappast stor och de främre är väldigt små och lustigt formade. Använder man glidz kan man få onödiga problem med passformen. Glidet är bara sådär direkt ur kartong.



Knapparna är fyra till antalet och scrollen är klickbar, det innebär dock att en DPI-knapp saknas. Tyvärr verkar man inte ha gjort något åt kvalitetsproblemen tidigare generationer har haft med knapparna. Något problem under den tre veckor långa testperiod uppstod ej, men det är samma knappar som med Deathader 2013 som har kvalitetsproblem. Även scrollen är lika skramlig som den brukar. På sidorna av musen finner vi två antiglidytor som jag fungerar bra, de är lagom stora och greppar bra. Musen ovansida är dock ganska hal, men lätt att hålla ren. Deathadder väger in på bara 105 gram och är därmed en lättviktare, något som många uppskattar. Sladden är av hög kvalité och rullar inte upp sig.
Zowie FK – 85 gram
Zowie EC1-A — 97 gram
SteelSeries Sensei – 102 gram
Razer Deathadder 2013 / Chroma – 105 gram
ASUS Strix Claw – 110 gram
Logitech G302 – 127 gram
SteelSeries Rival – 129 gram
Zowie EC1 eVo CL – 132 gram
Mionix Avior 7000 – 146 gram
Mionix Naos 5000 – 158 gram
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 – 163 gram
Under musen hittar vi sensor 3988, en sensor som klarar av snabba rörelser och har låg Lift of distance. LOD går dock inte längre att justera. Det gör däremot uppdateringsfrekvensens (125, 500 och 1000Hz) även DPI går att justera upp till fem steg, med 50 DPI mellan varje från 100 upp till 10000 DPI. Om man vill ha acceleration kan man få det, men det är avstängd från början.

Musen har inbyggt minne, för Hz, DPI och färger, men vill man använda makron och profiler måste man ha mjukvaran Synapse 2.0 installerad. Vissa tycks uppleva att musen kan lagga, men det ska bara vara att avinstallera mjukvaran efter man ställt in det man vill ha så ska det lösa sig. Det problemet var inget jag lyckades återskapa. Sensorn i sig gör ett utmärkt jobb i alla de spel och musmattor jag utsätter den för och det är lätt att hitta en inställning man gillar och den tycks inte reagera negativt på någon provokation från min sida. Den gör det den ska och reagerar snabbt.
TECH SPECS

Ergonomic right-handed design with textured rubber side grips
10,000dpi optical sensor
Chroma lighting with 16.8 million customizable color options
Razer Synapse enabled
Five independently programmable Hyperesponse buttons
1000Hz Ultrapolling
On-the-fly sensitivity adjustment
Always-on mode
300 inches per second*/50g acceleration
Gold-plated USB connector
Seven-foot, lightweight, braided fiber cable
Approximate size: 127mm/5” (Length) x 70mm/2.76” (Width) x 44mm/ 1.73” (Height)
Approximate weight: 105g/0.23lbs
Deathadder 2013 kom även den med belysning, men bara i en färg, nytt för Chroma är att man numera kan justera hur man vill, puls, andning, val av färg osv. Har man flera Chroma-produkter man ställa in så alla beter sig likadant sett till färger. Det tycks även vara det enda som skiljer Deathadder 2013 och nya Deathadder Chroma.

När vi tittade närmare på tangentbordet Blackwidow Chroma skiljde de nya färgerna flera hundra kronor mot modellen den var baserad på. Så illa är det inte här då det bara skiljer runt 70 kronor. Priset börjar hos välkända butiker på 679 kronor. 70 kronor extra för fler färger alltså, inte jättefarligt, men nu handlar det ändå om en mus som redan var ganska dyr från början. Razer säljer säkert bra av sin Chroma-serie, men i mina ögon är det tråkigt att man bara valt att uppdatera sina produkter med fler lysande färger.

Positivt:
  • Bra sensor
  • Bra grepp
  • Bekväm
  • Relativt lätt
Negativt:
  • Knappast nyskapande, bara färger är nytt
  • Ganska dyr, för en äldre sensor
Pris:
  • Från 499 kronor hos välkända butiker enligt Prisjakt
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.


Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

8 / 10

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..