×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Recension: Attitude One Rapira One

1
Attitude One är ett av många företag gett sig in i på marknaden för datortillbehör under 2010-talet. Trots dess ringa ålder erbjuder Attitude One en rad olika produkter. Just den här gången ska vi ta oss en närmare titt på en mus i budgetklassen, Rapira One.
Det finns två möss i Rapira-serien, Rapira One som vi testar här och den något dyrare Rapira Elite. Mössen har samma grundläggande konstruktion och skiljer sig åt först när vi tittar på sensorerna och möjligheten att styra färgerna på belysningen.

Testet

Formmässigt har Attitude One satsat på en rätt bred mus med gott om plats för handen. Det är tydligt att ett mer ergonomiskt tänk ligger bakom utformningen än som ofta annars är fallet. Ytskiktet på musen är behandlat för att få en mer greppvänlig finish, något som tillsammans med formen ger ett stabilt och bekvämt grepp.

Musen består av totalt sex knappar och ett klickbart scrollhjul. Samtliga knappar är programmerbara, två av dessa hittar vi vid tumgreppep medan två återfinns på musens ovansida en bit nedanför scrollhjulet. Knapparna håller en god kvalitet, detta gäller även de vanliga knapparna som ger ett lagom motstånd utan att på något sätt vara för svårtryckta.




Rapira One bygger på den optiska sensorn Avago 3050, en av de äldre sensorer som fortsatt används i nya möss. 3050 har ingen acceleration och minimal prediction. Dessa trotjänare har ändå i mångt och mycket ge vika för nyare och förbättrade sensorer från Avago som exempelvis 3090, som återfinns i Zowie EC1 eVo CL. Avago 3050 är trots allt en pålitlig rackare och monterad i en Rapira One erbjuder den en max-DPI om 3500. Med hjälp av knapparna på musens ovansida kan känsligheten justeras mellan de fyra olika stegen 500, 1500, 2500 och 5000CPI. Detta kan även göras i den medföljande programvaran, ifall man väljer att använda knapparna till annat. Även uppdateringsfrekvensen går att justera i programvaran 125, 250, 500 och 1000Hz.

Features
  • Ergonomic design with rubberized surface
  • On-the-fly 4 Level Adjustable DPI Switch
  • Avago 3050 optical sensor (max 3500DPI)
  • Super wide Teflon feet
  • 7 programmable buttons
  • LED light on/off switch at base
  • 2.0m braided cable
Musen har testats i ett flertal spel men med fokus på FPS-titlar och ytterst CS:GO. Här gör den riktigt bra ifrån sig och jag kan då inte skylla på Rapira One när jag pissar ett givet headshot. Musens breda teflonytor har glidit fram på en SteelSeries Qck, TteSports Dasher samt Ozone Neutron.

Med sitt låga pris och den pålitliga sensorn i kombination med en riktigt bra design kan jag med gott mod rekommendera musen till den genomsnittliga spelaren där ute. Dessutom känns det roligt att gå utanför de tradtionella tillverkarna, när man vågar kan man rätt var hitta riktigt guldkorn. Precis som i det här fallet.

Positivt:
  • Priset
  • Utformning och ytskikt
  • Pålitlig sensor
Negativt:
  • Gammal sensor
  • Fasta val för CPI.
Pris:
  • Från 149 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.



Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

7 / 10

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..