×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionHörlurar

Recension: SteelSeries Siberia v3

1
SteelSeries fortsätter nu att förnya sin produktkatalog och nu är det Siberia som har setts över och släppts i en tredje version.
Den släpps i två olika versioner, en basversion och en kallad Prism som bland annat innehåller USB-ljudkort.

Testet

Designmässigt känner man direkt igen att det handlar om ett Siberia-headset, men man har givetvis sett över designen från v2 och återfinns i svart eller vit/svart. Kåporna har begåvats med nya mjuka kuddar, som är både lite större och mjukare än tidigare, de tycks även isolera ljud lite bättre. Bågen, infästningen och lädret runt huvudet ser annorlunda ut. Lädret runt huvudet har lite vassa kanter ner mot kåporna men det är inte så ofta man kommer åt där, dock borde det ha gjorts lite bättre.



Siberia v3 är väldigt lätta och väldigt bekväma. Den självjusterande bågen fungerar utmärkt och det går snabbt och smidigt att ta på sig lurarna. Headsetet behöver aldrig justeras oavsett vem i familjen som använder det, det sköter sig självt. Oavsett om man har stort eller litet huvud så sitter Siberia v3 bra och det trycker inte illa någonstans.

Mikrofonen är inbyggd i vänstra kåpan på klassisk SteelSeries-manér, det är en smidig lösning som passar de flesta. Dock i det här fallet är jag inte speciellt nöjd för mikrofonen rullas nämligen inte in speciellt smidigt. Man blir nästan lite rädd för att trycka eller dra sönder den när man drar ut eller in den. Ljudmässigt gör den ett bra jobb och man hör tydligt vad som sägs.

På högra kåpan förväntade jag mig en volymkontroll, men jag blev besviken och ännu värre blev det när det inte heller finns någon på sladden. Siberia v3 är ett ovanligt bekvämt och lätt headset, utmärkt för den som vill använda det till telefonen. Med tanke på det är det konstigt att man inte valt att begåva headsetet med en volymkontroll. En mute-knapp för mikrofonen återfinns i alla fall på baksidan av den vänstra kåpan.

Siberia brukar utmärka sig på ett positivt sätt när det gäller komfort, men på den ljudmässiga biten brukar man lämna en del att önska. Tyvärr är det så även den här gången. Bas finns, om än något klen, men det stora problemet är den grumliga ljudbilden. Det fungerar bra i de flesta spel, men till film och musik har de svårt, framförallt mot Qpad QH-85/QH-90. Detaljerna försvinner i det grumliga ljudet, däremot är de betydligt mer lättdrivna än Qpads headsets.

Siberia v3 är fortfarande ett prisvärt headset som i dagsläget kostar runt 749 kronor, men lär gå ner lite i pris inom en snar framtid. Tyvärr har inte man inte lyckats lyfta ljudupplevelsen tillräckligt, men man är fortfarande mästare inom komfort och det är en väldigt viktig aspekt för gamers som spenderar många timmar varje dag framför sina favoritspel.

Positivt:
  • Lätta
  • Väldigt bekväma
  • Mindre plastiga än tidigare
  • Självjusterande båge
Negativt:
  • Ingen volymkontroll
  • Ljudet lämnar en del att önska
  • Svag bas
Pris:
  • Från 695 kronor hos välkända butiker enligt Prisjakt

Ljudkortet som användes under testet var ASUS Xonar Essence STX.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

7 / 10

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..