×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionHörlurar

Plantronics RIG

2
Vi har fått tag på ett headset från tillverkaren Plantronics, kallad RIG. Det är ett headset ämnat för gamingmarknaden.

Testet

RIG är ett ganska litet headset, men kåporna är mjuka och tillräckligt stora för att de ska sitta bekvämt mot mina öron. De lyckas inte omsluta helt, men de sitter iallafall bekvämt. Bågen upplevs tyvärr lite plastig, men vadderingen mot huvudet har fått ett lager av välsydd textil som yttre skydd. Vilket tilltalar ögat.



RIG är ett headset som är gjort för att även passa mobiltelefonen och Playstation 4/Playstation 3. Därmed skickar man med en hel uppsjö av olika sladdar och en mixer. Mixern i sig är ganska liten, med bra anti glid-kuddar under så den ligger still. Där man kan enkelt välja signalingång, välja volymen från mikrofon och ljud. Både från PC, konsollen eller mobiltelefonen. Det finns även en knapp för att svara på telefonsamtal, samt avstängning för mikrofonen. En mixer utan en EQ vore konstigt. Så givetvis finns det en knapp även för det. Dock går det bara att växla med tre förbestämda lägen, Pure, intense och explosive.

Ljudmässig är RIG en trevlig bekantskap. Ljudbilden är tydlig och detaljer hörs bra. Basen kan ibland upplevas som något underdimensionerad. Den levererar inte det där kraftfulla slaget i ansiktet som många vill ha, men den är balanserad. Något superheadset är det inte tal om, men för att vara ett headset i mellanklassen är det fullt tillräckligt bra. RIG är ett öppet headset, så den släpper in väldigt mycket ljud. Det stör en del, speciellt om man brukar åka på LAN. Den släpper även ut väldigt mycket ljud och kan störa andra.
Upplevelsen i FPS-spel är detaljrik och explosionerna tar inte över för mycket. Jag kommer på mig själv flera gånger man att välja läget Pure, både till vardags med musik och i spel.



Mikrofonen gör även den ett bra jobb, den återger ett tydligt ljud och går att ta av. Dock går den inte på något smidigt sätt att justera eller vika åt sidan. Väljer man att plocka av den helt måste man dessutom koppla in en annan sladd. För sladden sitter fast i mikrofonen. Väljer man att använda headset till mobilen när man rör på sig så finns det en mer klassisk sladd med volym och svara-knapp på en liten fjärrkontroll på sladden.



Prismässigt kostar RIG i dagsläget runt nio hundra kronor. Börjar man sedan titta på allt de skickar med som i mina ögon kan ses som onödiga. Stöd för mobiltelefoner, Playstation, alla sladdar och mixer så börjar man undra var ett RIG basic/raw hade kostat. Någon sådan version finns inte i dagsläget, men det vore önskvärt. Då hade den förmodligen kunnat konkurrera med de omåttligt populära Siberia v2. Ljudmässigt bör den matchen inte vara så svår, men priset är alldeles för långt bort i dagsläget.

Positivt:
  • Bekväm
  • Trevligt ljud
  • Välgjord mixer
Positivt och negativt:
  • Stöd för PC, mobil och PS4, samt har mixer. Det drar upp priset
  • Bra ljud från mikrofonen, men den går inte att justera
Negativt:
  • Något plastig i bågen
  • Något klen bas
Pris:
  • Från 890 kronor hos välkända butiker enligt Prisjakt

* Uppdatering: Plantronics har låtit hälsa att de kommer släppa en billigare version med bara headsetet under vintern kallad RIG Flex. Något riktpris finns inte i dagsläget.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

7 / 10

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..