En mus som liknar Steelseries Sensei en hel del.
RecensionMöss
Ozone Neon
1
Ozone Gaming var för mig ett mer eller mindre okänt märke tills jag fick ta del av musen Neon.
Testet
Neon har ett neutralt grepp och är ganska liten. Den väger in på 120 gram, vilket kan ses som ganska lite. Det är inte så svårt att se var man har hittat sin inspiration till Neon. SteelSeries Sensei är nämligen väldigt lik, men den musen är 18 gram lättare.
Zowie FK – 85 gramYtan på musen är hal, rejält hal. Något som inte blir bättre av musens neutrala grepp. Musen upplevs helt enkelt som hal. Däremot fungerade det bra under sommarens riktigt varma veckor.
SteelSeries Sensei – 102 gram
Razer Deathadder 2013 – 105 gram
SteelSeries Rival – 129gram
Zowie EC1 eVo CL – 132 gram
Mionix Avior 7000 – 146 gram
Mionix Naos 5000 – 158 gram
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 – 163 gram
Jag räknar till åtta knappar om jag räknar in den klickbara scrollen. En scroll som fungerar utmärkt, utan några missljud. Knapparna ger ett normalhårt motstånd och klick klart och tydligt. Under musen finner man två stycken väl tilltagna glidytor som gör ett bra jobb. Det är lätt att hålla rent under musen från damm och det tycks inte fastna i någon större omfattning runt glidytorna. Däremot är hålet vid sensor en känslig punkt.
Musen känns välbyggd, men trevliga knappar och en riktigt bra scroll. Designmässigt har man valt att släppa musen i flera färger. Alla med svart bas, en färgad kant runt om samt en logo. Inte det mest stillrena man sett, men det fungerar bra.
Tekniskt sett känns det som att gå tillbaka fyra år i tiden. Neon har nämligen en föråldrad lasersensor. Vilket är konstigt då några av dess bröder har fått optiska sensorer. Sensorn är samma som vi finner i SteelSeries Sensei-möss. Så det är mer än bara till utseendet som Neon är lik sin konkurrent.
Sensor fungerar bra till de flesta spel, men är väldigt känslig för damm i hårda musmattor. Det lilla hålet för sensor som ni läste om här ovan är även ett problem. Man får ofta blåsa av sensor. Jag finner mig själv vara mer nöjd med musen när jag spelar Starcraft II än när jag spelar Battlefield 4. Visst klarar den av snabba rörelser, men ibland upplever man att den tvekar lite precis i början av en rörelse. Något som jag kan stå ut med när jag spelar Starcraft II och i stort sett rör musen hela tiden, men i FPS-spel där man ibland håller en position och sen snabbt behöver röra sig är det mer frustrerande.
Mjukvaran fungerar ganska bra. Fem profiler finns att tillgå och DPI går att justera lite som man vill och man kan spara upp till fyra olika DPI-lägen per profil. Polling rate i fyra lägen, 125, 250, 500 och 1000Hz. Därefter finner man det man förväntar sig, men en sak skiljer musen från många andra, du kan inte välja färg på LED-lamporna. De byter istället färg beroende på vilken DPI-inställning du har. Ett smidigt sätt att snabbt se vad musen är inställd på.
Ozone Neon är en helt okey mus för de allra flesta, men krävande FPS-spelare bör titta vidare efter en bra optisk mus istället. Prismässigt placerar Ozone Neon sig på runt 450 kronor. Ett helt okej pris, men för de pengarna får man en Zowie EC1 eller en Razer Deathadder.
Positivt:
- Bra glid
- Trevliga knappar och scroll
- Lätt att hålla ren (förutom sensorn)
- Föråldrad sensor
- För litet hål för sensorn, samlar damm
- Sensorn tvekar ibland från stillastående
- Från 449 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt
Betyg
6 / 10
Ad
8 kommentarer — skriv kommentar
Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.