×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Func HS-260

1
Det var ett tag sen vi tittade på något från Func, men nu har vi fått chansen att prova headsetet HS-260.
Func HS-260 är ett headset som de verkligen har försökt göra så användarvänligt som möjligt.

Testet

Det går att justera lite hur som och det är lätt att hitta en bra inställning. Func verkar inte kunna bestämma sig om man skulle ha de vadderade kuddarna i skinn eller i textil. Antagligen blev de nöjda med båda alternativen, för de valde att inkludera båda så användarna får välja vad de gillar istället. Jag valde att testa med skinn först, vilket var väldigt skönt, men så kom värmen och då åkte de av illa kvick. Båda kuddarna är väldigt mjukt vadderade och kåporna omsluter öronen perfekt. Inget skavande eller tryckande mot öronen som i många andra headset. HS-260 är även relativt lätta och det går bra att ha headsetet på sig under längre spelsessioner.






Bågen verkar tyvärr vara gjort av plast och hela konstruktionen upplevs ranglig och ger tyvärr inget bra förtroende för livslängden. Man får själv välja vilken sida man vill koppla in 3.5mm-sladden och mikrofonen. De passar och fungerar nämligen på båda sidorna. Mikrofonen har dessutom en smart lösning för avstängning, den sitter nämligen som en liten switch precis på fästet till headsetet. Mikrofonen i sig är ganska kort, men går att vrida åt olika håll. Volymkontrollen sitter på den vänstra kåpan och är även den lätt att hitta. Sladden är lång, väldigt lång. Hela tre meter.

Tech. Specs.
Driver: 50mm, tuned and paired
Acoustic construction: Closed
Frequency response: 20-20 000 Hz
Impedance: 32 Ω
Cable length: 3m
Connection: 2 x 3.5mm
Func hänger på trenden med 50mm element vilket givetvis innebär att det aldrig kommer lida brist på bas, till många basälskares belåtenhet. Dock innebär det också att basen tar över lite för mycket och mellanregistret känns ibland lite tunt på grund av det. Det gör inte så mycket när man tittar på film eller spelar spel, men när man lyssnar på musik blir det lätt lite burkigt och ljudbilden blir lidande. I spel upplevs ljudet som klart och kraftfullt, vilket ger en riktigt trevlig upplevelse. Speciellt i spel som Battlefield 4.

HS-260 har en sluten konstruktion, vilket ska innebär att den stänger ute ljud. Det fungerar sådär. Man stör sig inte jättemycket på andra ljud, men man hör mer än man borde. Jag läste en kommentar om en användare (Lars Davids kundrecension på Maxfps.se) som haft problem med att mikrofonen snappar upp ljud från headsetet. Givetvis blev jag nyfiken och tyvärr visade det sig stämma. Om man har olämpligt högt ljud och har mikrofonen på, men vänt uppåt, mot kåporna. Så registrerar mikrofonen ljudet från headsetet. Har man mikrofonen vid munnen uppstår dock aldrig problemet. Däremot kan tilläggas att mikrofonen är ovanligt känslig och ger ett väldigt tydligt och bra ljud. Oväntat bra för prisklassen. Dock innebär det också att man absolut inte får komma emot mikrofonen då det uppstår ett otrevligt skrapande ljud från den.

Prismässigt överraskar Func mig. Jag tog förgivet att HS-260 skulle vara ganska dyrt. Men så är inte fallet. Man har valt att prissätta HS-260 runt 700 kronor vilket givetvis gör den till en stark konkurrent till SteelSeries Siberia v2. HS-260 är däremot ett mycket trevligare headset än Siberia v2.

Positivt:
  • Rejäl bas
  • Bra komfort
  • Vettigt prissatt
  • Lång sladd (3m)
Positivt och negativt:
  • Bra ljudkvalité från mikrofonen, men den är överkänslig
Negativt:
  • Rangligt, tveksam livslängd
  • Basen tar över i musik
Pris:
  • Från 699 kronor hos välkända butiker enligt Prisjakt

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

7 / 10

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..