×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Mionix Naos 7000

1
Genom åren har vi fått chansen att prova ett helt gäng olika Mionix Naos-versioner. Nu har turen kommit till den senaste versionen, Naos 7000.
En mus som fått en uppdatering i form av en ny sensor. En sensor vi känner igen från Mionix Avior 7000 och SteelSeries Rival som vi har testat tidigare.

Testet

Naos ser vid första anblick lite lustig ut. Då den är väldigt bred. Greppet är enbart för högerhänta spelare på gott och ont. Genom åren har Naos gjort sig populär för att vara väldigt bekväm och det har man knappast vågat ändra på när man släppt den senaste versionen. Alla fem fingrar på plats på musen oavsett vilket grepp man använder. Ytan på musen är densamma som på Avior 7000 som vi testade tidigare. En gummiyta som är tänkt att skapa friktion och därmed ge bra grepp. En yta som gör ett okey jobb och Naos form underlättar greppet mer än vad Avior gjorde, men det lämnar trots allt lite mer att önska i form av grepp. Vikten är på 147 gram och det kan påverka intrycket. Det är nämligen inte åt det lättare hållet, men det inte heller ovanligt tungt.

Zowie FK – 85 gram
Razer Deathadder 2013 – 105 gram
SteelSeries Rival – 129gram
Zowie EC1 eVo CL – 132 gram
Mionix Avior 7000 – 146 gram
Mionix Naos 5000 – 158 gram
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 – 163 gram
Knapparna är sju till antalet om man räknar in den klickbara scrollen. De är alla av hög kvalité. Kanske inte så konstigt då det är mekaniska Omron-switchar. Scrollen fungerar även den bra. Allt som allt upplever vi Naos 7000 hålla hög byggkvalité med bra val av material och komponenter. Det är med andra ord hög upplevd kvalité.









Under musen finner vi två stora och två mindre glidytor som gör ett bra jobb med att få musen att glida över musmattor. Kanterna på glidytorna har bra passform och inget damm värt att nämna tycks fastna. Om man räknar med den klickbara scrollen finner vi sju stycken knappar. Samtliga har bra känsla och ett förtroendeingivande klickljud.

Tekniskt sätt är Naos 7000 intressant. Den använder sig nämligen av den nya sensorn PMW3310H som den delar med brodern Avior 7000 samt konkurrenten SteelSeries Rival. En sensor som snabbt har blivit väldigt uppskattad runt om i världen. Den fungerar nämligen utmärkt och är befriad från positiv och negativ acceleration. Föga överraskande fungerar Naos 7000 övertygande i alla spel vi försöker oss på.

Mionix erbjuder givetvis användarna deras egen mjukvara som är lättanvänd och ganska smidig att använda. Du kan ställa in det mesta som du förväntar, Hz (125, 250, 500 och 1000Hz), tre valbara steg för DPI (Från 50 till 7000, med steg om 50DPI), Lift of distance (inga värden, men high till low). Gillar man att pilla med olika belysningsalternativ finner man det man brukar i form av färger och effekter. Givetvis går det även att spara makron efter eget tycke och smak. Som vi testat tidigare med Naos-mössen får man även ta del av S.Q.A.T. eller Surface Quality Analyzer Tool som man kan använda för att utvärdera hur pass bra musmatta man har. Även om procenten varierar beroende på musmatta så märker man som spelare inte så stor skillnad, men det ska hjälpa till vid justeringen av Lift of distance.

Tittar man runt på nätet efter priser finner man snart att välkända butiker vill ha från 599 kronor för en Naos 7000. Med andra ord samma pris som för Avior 7000 och bara runt femtio kronor mer än SteelSeries Rival. Ett helt överkomligt pris med tanke på den höga upplevda kvalitén.


Positivt:
  • Väldigt hög upplevd byggkvalité
  • Vettigt prissatt
  • Bra precision
  • Bra mjukvara
Negativt:
  • Greppet är okey, men borde vara bättre
  • Bara för högerhänta
Pris:
  • Från 599 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt



Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

9 / 10

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..