×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

SteelSeries Rival

1
Vi har nyligen tittat på Mionx Avior 7000 och nu ska vi titta närmare på vad som kan vara huvudkonkurrenten, SteelSeries Rival. En mus som delar sensor med Avior 7000.
Lyckas SteelSeries bättre?

Testet

Först och främst är produkterna väldigt olika sett till formen. Avior är neutral och Rival strikt för högerhänta. En bättre jämförelse hade varit med Naos 7000, men den har vi inte testat än (Kommer snart). Storleksmässigt upplever jag Rival som en direkt uppföljare till Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 och formen känns även den igen. Det är smart, det är en mycket populär mus att ta inspiration av.







Musens översida är täkt av plast, men som upplevs något sträv. Sidorna av musen täcks av stora gummiytor som erbjuder bra grepp, men är något känsliga för smuts. På sidorna finner vi även två knappar som kräver ett ganska distinkt tryck, men ger en bra känsla och ljud. De vanliga knapparna låter något mindre, men upplevs även de vara riktigt trevliga att använda. Scrollen upplever jag som väldigt lik IE3.0, med lätta men tydliga lägen. En väldigt liten DPI-knapp finns även precis ovanför scrollen. Överlag är Rival mycket trevlig att hålla i, men upplevs något plastigare än Mionix Avior 7000 som vi testade precis innan.

Zowie FK – 85 gram
Razer Deathadder 2013 – 105 gram
SteelSeries Rival – 129gram
Zowie EC1 eVo CL – 132 gram
Mionix Avior 7000 – 146 gram
Mionix Naos 5000 – 158 gram
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 – 163 gram
Vikt är något som är individuellt, personligen tycker jag att det är bra när möss är lätta och Rival väger 128gram, vilket varken är mycket eller lite så den borde passa de flesta. Under musen finner vi fyra stycken glidytor, två små och två väldigt små, men det fungerar bra.

Teknisk sätt finns det ingenting att klaga på, Rival briljerar. Avläsning utan problem, ingen acceleration och jag upplever inte enda problem oavsett hur jag väljer att provocera musen med rörelser eller musmattor. Därmed fungerar Rival utmärkt i de FPS och RTS-spel som jag testar. Rörelserna är naturliga och musen reagerar direkt. SteelSeries Engine stödjer givetvis Rival och man kan enkelt uppdatera drivrutiner via mjukvaran, dock har en del haft problem med firmware. Något som SteelSeries säkerligen löser snarast om de inte redan gjort det.

I Steelseries Engine kan man ställa in det vanliga, knappar, makron, DPI (i två lägen med steg om 50 upp till 6500), angle snapping, uppdateringsfrekvens (125, 250, 500 och 1000Hz) samt välja vilken färg musen ska lysa i. Allt fungerar bra, även om min mus lyser rosa istället för rött. Mjukvaran har fått sig en rejäl genomgång sedan de tidigare versionerna och allt fungerar nu mycket smidigare, snabbare och mer problemfritt.

Sammanfattningsvis är SteelSeries Rival en mycket bra nykomling på marknaden. Den fungerar utmärkt med bra precision och bra grepp. Dock upplevs den något plastigare än Avior, men så är den även billigare. Vid skrivandes stund hittar man musen från 549 kronor.

Positivt:
  • Bra precision
  • Klassiskt form
  • Vettigt prissatt
  • Bra grepp
  • Sköna knappar
Negativt:
  • Bara för högerhänta
  • Något plastig
Pris:
  • Från 449 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt



Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

9 / 10

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..