×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Recension: Mionix Avior 7000

1
Svenska Mionix har sedan länge haft sina populära mus Naos, med lite olika specifikationer. Nu har man släppt en ny version av den som heter Naos 7000, men man har även släppt en ny mus kallad Avior 7000. En mus som är neutral i greppet.
Vi ska givetvis titta närmare på båda mössen, men vi har valt att börja Avior.

Testet

Till skillnad från Naos, som är gjord för högerhänta är Avior helt neutral. Den är normalstor och oavsett hur du håller den så får du ett bra grepp tack vare att den är helt beklädd i gummi runt om. Det är inte det mest greppvänliga gummiytan vi har testat, men det fungerar okey. Jämfört med liknande möss som t.ex. Zowie FK som också neutral i greppet har Avior mycket bättre grepp, den är även betydligt större. Även om båda mössen är neutrala så skiljer sig formen ganska mycket åt. Där FK är slät och nätt är Avior stor och har veck. Vilket gör att den är lättare att lyfta då man får ett mer rejält grepp, som behövs då den väger nästan dubbelt så mycket. Avior väger 146 gram. För att sätta det i perspektiv:

Zowie FK – 85 gram
Razer Deathadder 2013 – 105 gram
SteelSeries Rival – 129gram
Zowie EC1 eVo CL – 132 gram
Mionix Avior 7000 – 146 gram
Mionix Naos 5000 – 158 gram
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 – 163 gram
Med andra ord ser ni ganska snabbt att 146 gram inte på något sätt bör ses som mycket, men neutrala möss kan ibland vara svåra att lyfta. Zowie valde att lösa det genom att göra FK väldigt lätt. Mionix valde istället att ge oss ett veck att hålla i istället.









Alla möss har en tillväjningstid och andra tar längre tid att vänja sig vid beroende på vad du är van vid. Den här är dock mer udda i sin form än många andra möss, men eftersom den passar både Palm, claw och grip-spelare så tror jag ändå att den kommer bli uppskattad.

Under musen finner vi två stora glidytor som gör ett bra jobb med att få musen att glida över musmattor. Kanterna på glidytorna har bra passform och inget damm värt att nämna tycks fastna. Om man räknar med den klickbara scrollen finner vi stycken knappar. Samtliga har bra känsla och ett förtroendeingivande klickljud. Scrollen fungerar även den bra.

Tekniskt sätt är Avior 7000 intressant. Den använder sig nämligen av den nya sensorn PMW3310H som den delar med brodern Naos 7000 samt konkurrenten SteelSeries Rival. En sensor som snabbt har blivit väldigt uppskattad runt om i världen. Den fungerar nämligen utmärkt.

PRODUCT SPECIFICATION

32bit ARM processor running at 32Mhz
Ambidextrous design, palm or claw grip
Soft touch rubber coating
9 fully programmable buttons
3 step in-game DPI adjustment
2 integrated RGB LEDs in 2 color zones
Up to 16.8 Million LED color options
Lighting effects Color shift, Solid, Blinking, Pulsating and Breathing
128 kb built-in memory
Polling rate adjustable up to 1000Hz
Large PTFE mouse feet
Gold Plated, Full speed USB 2.0 connection with Plug and Play
Cable 2m long braided cable
SENSOR SPECIFICATION

ADNS – 3310 gaming grade IR-LED optical sensor
Up to 7000DPI
MAX tracking speed of at least 5.45m/sec (215 IPS)
No positive or negative hardware acceleration
Adjustable Lift Off Distance

SOFTWARE FEATURES

Up to 5 Profiles saved to the in-built memory
Adjustable X / Y Axis
Adjustable Polling Rate
Live record macro manager
Up to 16.8 million color LED options
Customize RGB manger
Pulsating, Blinking and Breathing LED effects
Color Shift lighting mode
Angle Snapping adjustable in 15 steps
Angle Tuning adjustable from -30 to 30 degrees
LOD Calibration tool
S.Q.A.T™ – Surface Quality Analyzer Tool

DIMENSIONS & WEIGHT

125.3×65×36.6 mm / 4.93×2.56×1.44 in
Netto (w/o cable): 100 gr
Netto (cable incl.): 146 gr
Mionix erbjuder givetvis användarna deras egen mjukvara som är lättanvänd och ganska smidig att använda. Du kan ställa in det mesta som du förväntar, Hz (125, 250, 500 och 1000Hz), tre valbara steg för DPI (Från 50 till 7000, med steg om 50DPI), Lift distance (inga värden, men high till low). Gillar man att pilla med olika belysningsalternativ finner man det man brukar i form av färger och effekter. Givetvis går det även att spara makron efter eget tycke och smak. Som vi testat tidigare med Naos-mössen får man även ta del av S.Q.A.T. eller Surface Quality Analyzer Tool som man kan använda för att utvärdera hur pass bra musmatta man har. Även om procenten varierar beroende på musmatta så märker man som spelare inte så stor skillnad. Avior 7000 fungerar nämligen väldigt bra, oavsett om vi använder mjuk eller hård musmatta.

Kostnadsmässig var jag rädd att Avior 7000 skulle bli väldigt dyr, Mionix produkter brukar ofta vara det, men enligt Prisjakt går det att få tag på musen för 599 kronor och de är verkligen inte mycket för en mus i den här kategorin. Överlag upplever jag Avior 7000 inneha en ovanligt hög byggkvalité och det är en fröjd att använda.

Positivt:
  • Neutral grepp, passar även vänsterhänta
  • Väldigt hög upplevd byggkvalité
  • Vettigt prissatt
  • Bra precision
  • Bra mjukvara
Negativt:
  • Greppet är okey, men borde vara bättre
  • Något lång tillväjningstid
Pris:
  • Från 448 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt



Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

9 / 10

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..