×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionHörlurar

Recension: Steelseries 5Hv3

1
Steelseries 5H var ute på marknaden för väldigt länge sen, så pass länge sedan att den uppdaterade versionen, 5Hv2 kom för sex-sju år sen. En tredje version släpptes för ett tag sen.
Vi har tittat och lyssnat för att se om det är värt att satsa på.

Testet

SteelSeries följer sin tradition bra och 5Hv3 är lätta. När vi testade 9H för några veckor sedan upplevde vi att den var något plastig, men hade en båge av metall, det har tyvärr inte 5Hv3. Här är det plast som gäller, vilket kan innebär att headsetet med tiden kommer att gå sönder. Kåporna är små, väldigt små och de pressar lite lätt mot öronen istället för att omsluta. Som tur är vadderingen mjuk och headsetet lätt så det stör faktiskt inte så mycket, men jämfört med 9H är de inte bekväma.




SteelSeries H-serie har inbyggd mikrofon så har även den här versionen. Den sitter monterad i vänster kåpa och man drar ut den när man vill använda den. Smidig lösning. Mikrofonen tycks även göra det en ska. Inga klagomål finns. Volymkontroll och mute-reglage finner vi på en liten och smidig kontroll på sladden. Steelseries ger köparna möjlighet att välja hur man vill använda headsetet. De skickar nämligen med två olika kontakter. En kortare för användning till musikspelare eller mobiltelefoner när man rör sig och den andra är mer normal lång och är tänkt att användas till datorn.

Headphones

Frequency response: 16 – 28000 Hz
Impedance: 40 Ohm
SPL@ 1kHz, 1 Vrms: 110 dB
Cable length: 1.2 + 2 = 3.2m
Jacks: 2 x 3.5mm for PC
+ 4-pole 3.5mm Mac®, Mobile and Tablets

Microphone

Frequency response: 75 – 16000 Hz
Pick up pattern: Uni-directional
Sensitivity: -38 dB
Impedance: 2K Ohm
Ljudmässigt blev jag lite lätt förskräckt när jag avslutade recensionen av 9H och kopplade in 5Hv3 och lyssnade på musik. Tänkt att det kan vara så stor skillnad mellan headset i samma serie. 9H var ingen mästare i ljudkvalité, men 5Hv3 upplevs som rejält burkigt och instängt ljud. Basen klarar inte av att hantera lite högre volymer. Ljudbilden är därför väldigt smal och passar inte speciellt bra för musik och film. I spel har vissa av SteelSeries headset gjort betydligt bättre ifrån sig, men vi blir aldrig speciellt imponerande av 5Hv3, tyvärr. För det kunde ha varit räddningen för det här headsetet.

Därför blir det inte speciellt svårt att hitta bättre headset att satsa på istället, det räcker att bara kolla runt lite i det egna sortimentet så hittar man storsäljaren Siberia v2 som är betydligt trevligare. Just nu kostar 5Hv3 från 699 kronor hos välkända butiker. Det är bör väl ses som ett normalt pris i dagsläget, men en hundring mer än för Siberia v2.


Positivt:
  • Lätta
  • Utdragbar mikrofon
  • Förberedd för mobiltelefonen
Negativt:
  • Basen dallrar när den ansträngs.
  • Smal ljudbild
  • Väldigt plastig
  • Små kåpor
Pris:
  • Kostar från 699 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

5 / 10

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..