×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionTangentbord

Recension: Tesoro Colada Evil G3NL

1
Tesoro är relativt färska på gamingmarknaden. Det amerikanska företaget startades 2011 och har idag de produkter man kan förvänta sig; möss, musmattor, tangentbord och headset. Företagets namn kommer från spanskan och betyder skatt. Ett intressant namnval, men bjuder amerikanerna på några verkliga skatter?
I vårt första möte med en produkt från Tesoro ställs vi inför det mekaniska tangentbordet Colada Evil G3NL. Även ”colada” är spanska och är namnet på ett av det spanska rikets mest populära svärd, när det begav sig för hundratals år sedan.

Testet

Till det yttre är Tesoro Colada ett väldesignat tangentbord men bjuder ändå på några brister. Bland annat kan dess sneda sidor som ger en del dödutrymme ifrågasättas. Likaså beslutet att inte helintegrera de USB- och ljudkontakter som återfinns i tangentbordets övre högra hörn, infällt i en lila plastbit som skär sig mot tangentbordets övriga design.

http://static.fragbite.se/stock/293c926ad6e45e56dc58.jpg
http://static.fragbite.se/stock/293c926ad6e45e56dc58.jpg
http://static.fragbite.se/stock/293c926ad6e45e56dc58.jpg


Tangentbordet väger 1,56 kilo, mycket tack vare att hela skalet är gjort i aluminium. Detta tillsammans med rejäla gummikuddar på undersidan gör att tangentbordet ligger kvar där det ska. Höjden kan ställas i tre olika lägen tack vare dess två olika höga fällbara fötter. I allmänt håller tangentbordet en hög byggkvalitet och även tangenterna, tillverkade i ABS-plast, känns rejäla. Tangenter som har en svagt välvd yta och är nedsänkta i tangentbordet, det senare gör tyvärr att rengöring av tangentbordet blir lite svårare.

Under tangenterna hittar vi mekaniska MX Cherry-switchar och Tesoro låter sina kunder välja mellan blå, bruna, röda och svarta. Tangentbordet bjuder på full bakgrundsbelysning som är ställbart i fyra normallägen och två spellägen. Dessutom finns det längs med sidorna två LED-lister som kan ställas i en rad olika färger tack vare den medföljande programvaran. Som en extra detalj kan nämnas att den väntra Windows-tangenten har förminskats samtidigt som den högra bytts ut mot en FN-knapp.

Uppe i tangentbordets högra hörn återfinns, i vanlig ordning, LED:ar som indikerar för CAPS Lock, med mera, men även en snabbknapp för att byta från normal- till spelläge liksom en knapp för snabbregistrering av macron till tumknapparna. Förutom detta erbjuds användaren, via en FN-knapp, möjligheter att styra media, byta gamingprofil, ändra N-Key rollover-inställningar och dimma bakgrundsbelysningen.

Mjukvaran blandar och ger. Dess design känns överdriven till designen och är kanske inte alltid allt för pedagogisk. Bland annat var det svårt att hitta var LED-listerna skulle ställas in. Funktionsmässigt finns det dock gott om valmöjligheter när det gäller programeringen av macron för samtliga standardknappar. Dessutom finns möjligheten att spara konfigurationen och ladda in den på nytt.

Positivt:
  • Aluminium. Stabilt, hållbart och en snygg finish.
  • Tumknapparna. Snabb och enkel programmering av macron, medan du befinner dig i ett spel.
  • Designen överlag. Ett riktigt snyggt tangentbord helt enkelt.
  • Byggkvalitén överlag.

Negativt:
  • Användargränssnittet i mjukvaran skulle ha kunnat vara både snyggare och en aning mer pedagogiskt.
  • Mediaknapparna nås först genom att hålla nere FN-knappen till höger om Alt Gr. Inte optimalt för den musikälskande gamern.
  • Den lila plastlisten. Visst, lila verkar vara en av Tesoros färger men här förstör den helhetsintrycket.
  • Priset. Budgetanvändaren får leta vidare.

Tesoro Colada återfinns i den övre prisklassen, var vi också hittar tangentbord från Filco och Ducky. Aluminiumskalet tillsammans med en fullgod uppsättning med funktioner ger en bra förklaring till detta. I slutändan tror jag ändå inte att priset avskräcker ifall man får chansen att testa detta tangentbord.

Pris:

Betyg

8 / 10

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..