×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

CM Storm Scorpion vs. Zowie Camade

1
Genom åren har det kommit en rad olika lösningar på problemet med en mussladd som fastnar när man spelar. Olika sladdhållare har kommit och gått, men de som först blev populära var Mouse Bungee. Många tillverkare har hängt på och släppt sina versioner av sladdhållare.
Vi ska nu titta närmare på två olika lösningar, en kallad CM Storm Scorpion och den andra Zowie Camade.

Testet

CM Storm Scorpion ser inte helt oväntat ut som just en Skorpion, som dock saknar ben. Denna står nämligen bara på tre ben. De är fasta och går inte att justera och håller upp en ganska tung kropp med en gifttaggliknande sladdhållare som är gjord i gummi . Konstruktion är rejält, men tar en hel del plats i anspråk. Benen är begåvade med tassar för att få bra tag i skrivbordet, dock skulle jag vilja påstå att de är i minsta laget. De greppar, men det kunde ha varit bättre.



CM Storm Scorpion





Zowie Camade


Zowie Camade har gått en helt annan väg. De har i stort sett bara gjort en klump med en arm på. Den ser lite mer anspråkslös ut i sin design och tar lite mindre plats på skrivbordet. Camade är tyngre än Scorpion och har fyra tassar på undersidan. De gör ett bra jobb och Camade står still på skrivbordet. Zowie har valt två fjädrar med ett fäste för att hålla i sladden. Fjädrar som dessutom går att justera höjden på. Konstruktionen upplevs hålla hög kvalité.

Båda sladdhållarna håller i mussladden med hjälp av två fästen, som båda klarar av en variation av tjocklekar på sladden. I både fallen håller de i sladden rejält och tappade inte tagit någon gång under testperioden. Båda sladdhållarna verkar även klara tidens rand bra då de har fått utstå otaliga byten av möss utan att bli sämre i fästena. Båda gör ett bra jobb och är följsamma i rörelserna när man spelar. Visst, lite motstånd är det, men tillvänjningen går fort.

Tidigare har vi även testat Roccat Apuri som är en produkt som är väldigt lik Scorpion till utseende och funktion, men som även har en inbyggd USB-hubb. Någon sån har ingen av de produkterna vi tittar på nu, men så tar man inte betalt för det heller. Scorpion kostar runt 170 kronor och Zowie Camade vill man ha runt 200 kronor för, men då finns den att tillgå i flera olika färger. Priser som är helt i nivå med gamla Mouse Bungees. Apuri däremot kostar runt 300 kronor.

Av de fyra, är Zowie Camade min favorit då den tar liten plats, är tung och ligger still, men håller i sladden bra och följer med musen utan att irritera. Scorpion gör även den ett bra jobb, men är svårare att placera om man har ont om skrivbordsyta.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..