×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionHörlurar

Recension: SteelSeries 9H

1
Efter att ha provat SteelSeries Siberia Elite-headsetet gick jag direkt vidare och provade SteelSeries 9H. Som ser ut som övriga syskon i SteelSeries H-serien.
Som seriens, hittills, värsting medför det även ett högt pris och större krav. Kan 9H leva upp till förväntningarna?

Testet

SteelSeries 9H är lätta, väldigt lätta om man jämför med SteelSeries Siberia Elite som upplevdes som tunga. Bågen är av aluminium och känns rejäl, men kåporna känns lite plastiga. Kåporna ser mindre ut än de på Siberia Elite, men de är större invändigt och sitter betydligt bättre runt öronen. Just det, runt öronen, inte på. Vadderingen är mjuk och tillsammans med den låga vikten är det här ett headset man kan ha på sig länge rent komfortmässigt. Tyvärr fick inte 9H den utmärka självjusterande konstruktionen som Siberia Elite har. Här är det manuellt som gäller. Inga större problem om man är ensam om att bruka en dator, men är man flera är självjusterande att föredra.






Konstruktionen är av typen sluten. Vilket innebär att de inte släpper in eller ut speciellt mycket ljud. Det fungerar helt okey, men jag har varit med om tystare. På den vänstra kåpan finner vi en utdragbar mikrofon som tycks göra det den är tänkt för. Ingen kritik framförs, men inte heller något direkt beröm av de jag pratar med.

Steelseries skickar med en förlängningskabel, vilket är bra, men någon ny form av koppling som jag inte tidigare har stött på. Den fungerar förvånansvärt bra. Något trög att trycka i, men istället sitter den i bra om man råkar fastna med sladden. På sladden från headsetet finner vi även en vanlig volymkontroll med mute-reglage för mikrofonen. Liten, lätt och plastig.

Headphones

Frequency response: 10 – 28000 Hz
Impedance: 32 Ohm
SPL@ 1kHz, 1 Vrms: 110 dB
Cable length: 1.2 + 2 = 3.2m
Jacks: 2 x 3.5mm for PC
+ 4-pole 3.5mm Mac®, Mobile and Tablets^

Microphone

Frequency response: 50 – 16000 Hz
Pick up pattern: Uni-directional
Sensitivity: -37 +/- 3 dB
Impedance: 2K Ohm
I ena änden av sladden finner man ett USB-ljudkort. Ett likadant ljudkort som vi även testade i samband med Siberia Elite. Ett ljudkort som det är starkt rekommenderat att använda sig av SteelSeries Engine då man får tillgång till de senaste drivrutinerna och firmware. Där får du även tillgång till massor med inställningar för ljudprofiler, mikrofoninställningar samt om du vill använda dig av surroundljud i form av 7.1-ljud eller ej. Även om jag upplever ett mer balanserat och trevligare ljudupplevelse med 9H än med Siberia Elite när jag lyssnar på musik så är det inte gott nog, inte för prislappen. Basen är fortfarande klen, ljudbilden är något smal och ljudinställningarna är inte mycket att hänga i granen. 7.1-ljud är kul, en stund, men förvirrande i spel och man får inte samma kontroll. Håller man sig till vanligt stereoljud så fungerar det bättre i spel.

Utan det medföljande ljudkortet blir ljudet bättre när det gäller musik, men när man vägar in prislappen får man väldigt bra ljud utanför spelmarknaden för de pengarna. SteelSeries 9H kostar nämligen från 1295 kronor från välkända butiker. En priskategori hårt ansatt av Sennheiser, AKG och övriga HiFi-produkter. Där har inte SteelSeries något att hämta. Som headset fungerar det och är betydligt mer lättlyssnat än Siberia Elite och jämfört med Siberia v2 är de rent av riktigt bra.

SteelSeries 9H är bekvämt headset för gamern som har en plånbok som tillåter ett högre pris. Det är dock svårt att rekommendera 9H på grund av prislappen. För 500 kronor mindre får man QPAD QH-85 eller QH-90. Headset som levererar en bättre ljudupplevelse.

Positivt:
  • Bekväma
  • Lätta
  • Lättlyssnade
  • Utdragbar mikrofon
  • 7.1-surround, om man vill
  • Passar bra för spel

Negativt:
  • Kostar en rejäl slant
  • Plastigt
  • Något smal ljudbild.
Pris:
  • Från 1295 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

7 / 10

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..