×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionTangentbord

Corsair Vengeance K65

1
Corsair fortsätter att släppa produkter i sin Vengeance-serie. Vi har tidigare testat ett par möss, några mekaniska tangentbord och några headset. Nu är det dags för ytterligare ett mekaniskt tangentbord och Corsair hänger på den trenden med TKL, Ten key less-tangentbord. Med andra ord ett tangentbord som saknar alla siffersatsen på höger sida för att spara plats.
Ett TKL-tangentbord är inte ämnat för alla. De flesta kommer sakna siffrorna, men andra tycker det är smidigt med ett tangentbord som inte tar så mycket plats som bara erbjuder det man verkligen behöver.



Testet

Vi känner direkt igen K65 på designen då den har en stomme av aluminium precis som sina bröder i serien. Det är snyggt, robost och stilrent. Den av mig uppskattade mediakontrollen med tillhörande volymkontroll finns inte med den här gången. Utan vi får i stället hålla till godo med en enklare volymkontroll i form av tre knappar. Av/på, mer eller mindre volym samt en knapp som stänger av windowstangenten. Corsairs design med aluminium är stilren. Tangenterna sitter lite högre än hos konkurrenterna, men det möjliggör att det är väldigt lätt att göra rent under. Man kommer åt och blåsa ur damm på ett lätt och smidigt sätt.
Någon bakgrundsbelysning, USB-hubb eller handledsstöd som brukar ingå i Vengeance-serien finns inte att tillgå. Under finner vi fyra gummitassar som gör ett bra jobb med att hålla fast tangentbordet mot skrivbordet. Som vanligt går det även att justera höjden på främre delen av tangentbordet.

Att Corsair har valt röda Cherry MX-switchar under tangenterna är ingen överraskning då samtliga av deras andra Vengeance-tangentbord har dessa switchar. Corsair brukar leverera sina tangentbord med svarta tangenterna, precis som de flesta andra på marknaden. Dock brukar de skicka med ett gäng, i mina ögon väldigt onödiga extra tangenter i en avvikande färg som ofta har en skrovligare yta. Så man kan byta ut WASD-1234. I det här fallet snålar man in och levererar WASD och pilarna i grått, men man får inte med några svarta tangenterna. Det är ingen skillnad på ytan, utan det är bara färgen som skiljer. Dock är det lite tråkigt då den annars väldigt sparsmakade designen är i mitt tyckte lyckad och den får sig en rejäl törn av detta.

Höger windowstangent har blivit ersatt av en Fn-tangent och F9-F12 har fått en dubbelfunktion. De är nämligen blivit mediakontroller i form av Stop, Back, Play/Pause och Forward. Smart och smidigt.




De röda switcharna gör som vanligt ett bra jobb och tangentbordet är väldigt trevligt att använda. Dess minimala design är lyckad och tar väldigt liten plats på skrivbordet. Dock tar det en stund att vänja sig vid att man inte har siffersatsen till höger. Speciellt irriterande var det när man skulle betala räkningar i slutet av förra månaden och verkligen saknade siffrorna. Så det här är ett tangentbord för de som verkligen behöver den mindre storleken eller som verkligen inte behöver siffersatsen. Corsair Vengeance K65 är verkligen ett trevligt tangentbord, med några extrafunktioner som inte tar någon plats, men som ändå finns för de som vill använda det. Få eller egentligen inga brister annat än att TKL inte passar alla. Produkter gjorda för att ta mindre plats brukar i andra branscher kosta extra, så är det inte här. K65 kostar som ett QPAD MK-50 och SteelSeries 6Gv2, dvs strax under 700 kronor och är därmed med i skaran av de absolut billigaste mekaniska tangentborden på den svenska marknaden.

Positivt:
  • Relativt billigt
  • Mediakontroller, trots begränsad yta
  • Inget onödigt
  • Stilren design, förutom de grå tangenterna
  • Lätt att göra rent
Negativt:
  • TKL-passar inte alla
  • Trendiga extrafunktion som bakgrundsbelysning saknas
Pris:
  • Från 679 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt


Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

9 / 10

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..