×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionTangentbord

Corsair Vengeance K70

1
Corsair fortsätter att satsa på sin Vengeance-serie för gamingprodukter. Vi har tidigare testat flera headset, möss och tangentbord. Samtliga med höga eller ganska höga betyg. Nu ska vi tittare närmare på ett mekaniskt tangentbord kallat Vengeance K70. Vi har testat K60 och K90 förut, så det här är någon form av mellanmodell.

Sidan 1













Design och teknik



Utseendemässigt ser tangentbordet ut som de övriga i serien i grunden. Med sin stomme av aluminium och mediakontroller. Designmässigt är det inte lätt att se någon skillnad på K70 och K60. Störst skillnad ser man på handledsstöden. I K60:s fall handlar det ju bara om ett stöd för vänsterarmen för WASD-tangenterna medan K70 har ett vanligt handsledstöd som följer hela tangentbordet. Vilket givetvis är en bättre lösning, men tyvärr är det något kort och det innebär att om man har stora händer så har man handlederna på skrivbordet istället för på handledsstödet.



Mediaknapparna fungerar som tidigare utmärkt och ger en skön känsla, speciellt i scrollen för volymen. Alumiumstommen ger ett kvalitétsförtroende och viss tyngd till tangentbordet. Under hittar vi bara sex stycken kuddar, fyra på tangentbordet och två på handledsstödet, men de gör ett bra jobb och tangentbordet ligger kvar där det ska.



När jag recenserade K60 och K90 gnällde jag över att F-tangenterna inte hade Cherry MX-switchar som övriga tangenterna. Det har man åtgärdat nu och samtliga tangenter har röda switchar. Vill man geeka till det rejält kan man byta ut WASD och 1-6 till röda, lätt räfflade tangenter. De är döck böjda och är inte alls bekväma att använda när man skriver, utan passar enbart till spel. Via knappar till vänster om mediaknapparna kan man justera vilka tangenter som ska lysa samt hur mycket de ska lysa. Trevlig funktion, som fungerar tillfredsställande. K70 har även begåvats med en USB-hubb.



K70 följer även standarden som sina bröder i serien satte, att ha lätt upphöjda tangenter. Det är väldigt trevligt när man ska göra rent, eller bara blåsa bort lite damm under tangenterna. Dock kan det konstereras att K70 inte överlevde min treåriga son. Han åt mellanmål och kollade på Netflix vid datorn och en liten olycka senare så var tangentbordet fyllt med yoghurt. Spillt vätska över ett tangentbord har nog de flesta lyckats med någon gång och just mekaniska tangentbord brukar vara förlåtande för det. Det brukar vanligtvis bara var att skölja av dom och låta dom torka ordentligt, men tyvärr räckte det inte denna gång, vissa tangenterna fastnar fortfarande. Oscar vs K70: 1-0 och game over. Nu ska man kanske inte förvänta sig att ett tangentbord ska överleva vad som helst, men som tur var var jag redan klar med recensionen när det skedde.



K70 finns att tillgå i två olika versioner, båda har borstad aluminium, men den ena är naturligt ofärgad och den andra är svart. Så var befinner sig då K70, är den närmare K60 än K90? Ja, det vill jag nog påstå. K90 har makrotangenter och trots att K70 har USB-hubb, justerbara bakgrundsbelysta tangenter och mediaknappar vill jag ändå påstå att det är ett ganska enkelt tangentbord. Visst, det handlar inte om en konkurrentet med SteelSeries 6Gv2 eller QPAD MK-50, men det är inte ett tangentbord i lyxklassen heller. Därav är det lite smått chockerande när man får höra att prislappen hamnar runt 1190 kronor. Vilket är mer än vad storebror K90 kostade när det släpptes. Däremot om man kollar på konkurrenten QPAD MK-80 som är väldigt likt i sina funktioner så är priset likartat, men även det är för dyrt. K90 kostar 200 kronor mindre och K60, var största brist är handledsstödet, kostar 500 kronor mindre. Av de tre Vengeance-tangentbord som jag har testat, K60, K70 och K90 så är det här min personliga favorit, men trots det är det svårt att rekommendera det här tangentbordet före de andra två då prisskillnaden är för stor. Storebror ska inte vara två hundra kronor billigare än sin enklare mellanbrorsa.

Positivt:

  • Lätt att göra rent

  • Trevliga mediaknappar

  • USB-hubb

  • Aluminium-konstruktion

  • Justerbara bakgrundsbelysta tangenter
Negativt:

  • Ganska dyrt – till och med dyrare än storebror K90

  • Handledsstödet är för kort

  • Larviga medföljande WASD-tangenter
Pris:

  • Från 1190 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt
Testinformation



Under testet spelades dessa spel:

Battlefield 3

Counter-Strike 1.6

Counter-Strike GO

Starcraft II
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

6 / 10

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..