×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionHörlurar

Zowie Mashu

1
Gamingmarknaden verkar gå bra och det finns plats för många tillverkare, som får större och större produktkataloger. Zowie vill inte vara sämre och har hunnit få ut ganska många möss, något headset och ett tangentbord och för ett tag sen kunde vi läsa att den stora koreanska SC2-arrangören GSL har valt Zowie Mashu som sitt officiella headset. Ett headset som vi inte har sett nå marknaden förrän precis nyligen.

Sidan 1

Design



Zowie Mashu, ser ganska enkla ut, vilket kan vara bra, de sticker inte ut. Tyvärr känns de även lite rangliga och plastiga även om bågen i sig är i aluminium. Den må känns lite ranglig, men den upplevs ändå som stryktålig.



Kåporna är tillräckligt stora och har rejält stoppad vaddering och headsetet passar mitt huvud väldigt bra. Mashu är lätta och att ha på sig headsetet timme efter timme är inget problem. Kåporna sitter fast runt bågen bra, men den är rörlig för att passa så många olika typer av huvuden som möjligt och det fungerar bra. Du kan med andra ord justera det åt fyra olika håll för att det ska sitta så bra som möjligt. Kåporna är slutna, så utomstående ljud stängs ute ganska bra.



Mikrofonen sitter fast monterad på vänster kåpa. Den sitter fast i ett läge rakt upp som man får dra loss när man fäller ner. Det fungerar bra, men mikrofonen stängs inte av när den fälls upp i fast läge. Någon medföljande kontroll för att justera volym eller av/på för mikrofonen finns inte alls, varken på kåporna eller sladden. Vilket är väldigt ovanligt för ett gamingheadset.









Teknik



Specifications

Headphones

  • Frequency response: 10 ~ 25,000 Hz

  • Speaker dimension: 40 mm

  • Impedance: 70 Ω

  • Sensitivity: 89dB +/- 3dB

  • Cable length: 1.2m + 1.8m = 3m

  • Connector: 3.5 mm
  • Microphone

    • Frequency range: 100~10,000 Hz

    • Directivity: Uni-directional

    • Impedance: Low

    • Sensitivity: -47 +/- 3dB

  • Ljudmässigt levererar Mashu något av en överraskning, här är det hardcore gaming som gäller. Bas finns, men de flesta av er kommer hålla med om att den lämnar mycket att önska, man får höja volymen ganska mycket för att uppleva lite tryck. Mellanregistret upplevs som frånvarande och ljudupplevelsen i musik och film är inget vidare. Det hela blir en platt och tråkig upplevelse. Jämför man med en direkt konkurrent, QPAD QH-90 som också är slutna så är det stor skillnad och tyvärr inte åt rätt håll för Zowie.



    Däremot i spel, speciellt i FPS-spel så fungerar det väldigt bra då fotsteg hörstydligt utan att explosioner eller eldstrider överröstar för mycket. Även om QH-90 gör bra ifrån sig på det mesta så är Zowie att föredra om man i stort sett bara spelar vid sin dator, men vid mer allsidig användning så är QPAD klart bättre.



    Sammanfattningsvis får man med Zowie Mashu ett väldigt bekvämt och lätt headset, som saknar grundläggande tillbehör som volymkontroll och det kan upplevas lite skramligt, dock stryktåligt. Man bör inte lyssna på musik eller kolla på film alltför mycket utan man bör vara en spelare som lägger större delen av sin tid på just spel om man verkligen ska uppskatta headsetet.



    Prismässig så får man räkna att man inte kommer komma billigt undan. Vid skrivandes stund vill de få butiker som har Zowie Mashu eller kommer få lagt ut det för 1090 kronor. Det är runt 200 kronor mer än de alldeles utmärkta konkurrenterna QPAD QH-85 och QH-90 eller fyra hundra mer än storsäljaren SteelSeries Siberia v2. Ser man till konkurrenten ASUS Volcan PRO som också är ett headset med mer hardcore gaming-inriktning så är Zowie några hundra dyrare och upplevs inte lika rejält, men det ger i min mening lite bättre ljud i spelen och det är väl viktigast om man valt ett sådant headset.

    Positivt:

    • Tydligt ljud i spel

    • Lätt

    • Bekvämt
    Negativt

    • Gillar inte musik

    • Ingen volymkontroll

    • Ganska dyrt
    Pris:

    • Från 1095 kronor hos Maxfps och Inet
    Testinformation



    Under testet spelades dessa spel:

    Battlefield 3

    Counter-Strike 1.6

    Counter-Strike GO

    Starcraft II

    Shogun 2: Total War



    Ljudkällor:

    On-board: ASUS P8Z68-V Pro/GEN-3

    Ljudkort: ASUS Xonar Essense STX

    CD: CDP-XB920
    Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

    Prisjakt

    Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

    Betyg

    5 / 10

    5 kommentarer — skriv kommentar

    Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
    Visa 5 kommentarer

    Skriv en kommentar

    Laddar..