×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Intervju med Nebb om den avslutade karriären

1
Som ni kanske såg tidigare idag har Nebb valt att sluta spela Counter-strike och därmed även lämnat Destination Skyline. Mer information samt en intervju med natu finner ni i vår tidigare nyhet.
Dock är nyhetsrapporteringen självklart inte komplett utan ett par ord från huvudpersonen själv, vilket innebär att Nebb har fått svara på ett gäng frågor om historia, framtid och nutid i en intervju.

Nebb


Hej Nebb! Kan du berätta hur det gick till när du bestämde dig för att sluta med CS?

Visst. Som natu tidigare redan beskrivit har vi haft ett långt uppehåll med laget, delvis pga avstånd till närmaste turnerning, men framförallt pga snajdans plötsliga bortfälle. Under hela den här perioden har jag inte rört cs, och insett att jag helt enkelt inte saknat det heller. Istället för att göra något stort beslut och verkligen "bestämma sig" för att lägga ner som många andra gör (oftast samma personer som i regel återvänder till spelandet också för den delen), så kom det här beslutet naturligt för mig. Jag har egentligen inte direkt funderat över mitt cs-spelande i egentlig mening; det är helt enkelt så att jag kommit till insikt att jag inte behöver något dataspel i livet längre :)


Om man nu kan använda så stora ord, vad kommer du att sakna mest av ditt "gamla liv" om något?

Ja vad kommer jag sakna mest...tävlingarna rent spelmässigt, och den tiden då jag faktiskt strävade för att försöka nå toppen, och således också kunde uppskatta att spela hemifrån på kvällarna, något jag inte längre gör.

Jag ska inte säga att jag kommer sakna vännerna från CS, för de kommer jag med all sannolikhet behålla kontakten exakt lika mycket med som förut, jag kommer fortfarande tillbringa lika mycket tid vid datorn som förut i princip, bara med lite andra intressen.


Har du någon gång tidigare tänkt på att lägga av eller har du kanske rentav gjort det tidigare och återvänt?

Nej, aldrig tidigare slutat spela, men visst har jag övervägt det tidigare, men då av fel orsaker: Då ville jag försöka sluta för slutandets skull, och det fungerar inte för någon, kände att ifall jag skulle sluta behöva jag något att ersätta CS med, hela det tankesättet spricker ganska fort. Den här gången kom det bara naturligt att sluta spela, och först då kan man faktiskt sluta, i egentlig mening.


Med andra ord anser du det inte särskilt troligt att du skulle göra någon comeback som många andra spelare som slutar har för vana att göra?

Nej, det anser jag föga troligt. Jag har inte aktivt försökt sluta och gå "IRL" som många andra; jag har helt enkelt lessnat och naturligt gått vidare med annat. För övrigt blir det som jag nämnde ovan ingen jätteomställning; jag är lika mycket datornörd som tidigare, och kommer tillbringa lika mycket tid här ändå :)

Flera av mina bästa vänner, bland annat min allra bästa vän, har jag fått genom CS, och det kommer bestå även om jag slutar spela.


Vilket är ditt bästa minne från din tid som CS-spelare?

Ja, det måste väl varit CPL-kvalet i Spanien, även om jag handlade i ett slags anti-klimax där då finalen inte var min bästa match precis :)


Vad tror du att ditt avhopp kommer att få för inverkan på Destination Skyline?

Hmm, ja. Utöver jag själv är det väl två till i laget som har lite sviktande motivation just nu, och mitt avbräcke lär väl knappast boosta deras tendens till att vilja spela, vilket gör att jag har lite dåligt samvete över mitt beslut. Jag vet faktiskt inte, jag hoppas de grejar det, hela gänget är riktigt härliga och jag hade aldrig några problem med någon i laget, vilket inte är helt vanligt.


Tack för din tid och lycka till utan CS i livet! Har du några avskedshälsningar att bjuda communityt på?

Nu ska vi inte ta i, ganska troligt att jag faktiskt fortsätter agera i CS-communityt framöver, så mycket som jag sitter vid datorn så går jag igenom alla CS-sidor flera gånger om dagen ändå, samt att jag fortfarande är intresserad av E-sport gör att jag gärna engagerar mig i CS-relaterade ting även framöver, bara inte just som spelare.

För övrigt vill jag, i vanlig ordning, och förhoppningsvis inte för sista gången på fragbite, hälsa till min bästa vän dsn, <3.

142 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 142 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..