×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

WCG

3D vinner WCG 2004

1
Alldeles nyss avgjordes finalen på WCG 2004. Det blev en gastkramande tillställning som fortsatte i hela tre övertider på den andra banan. Amerikanska 3D lyckades dock vinna matchen till slut och vinner därmed WCG 2004.
3D vs. The Titans
Train: 13-4 (8-4)
Cobble: 22-20 (11-1, 1-11, 2-1, 1-2, 2-1, 1-2, 1-2, 3-0)
Matchen började på Train med 3D som terrorister. 3D hade länge kontrollen över matchen med hjälp av den vunna pistolrundan och CT:s dåliga ekonomiska förutsättningar, men efter 7 raka rundvinster kunde The Titans bryta trenden och ta sig in i matchen. Till slut fick 3D nöja sig med 8-4 som halvtidsresultat, vilket skulle visa sig vara mer än nog. Som CT tog 3D återigen pistolrundan och släppte sedan inte taget förrän man vunnit banan. The Titans köpte inte den första rundan utan satsade på att lägga bomben och sedan köra hårt den andra rundan. Taktiken lyckades emellertid inte och danskarna fick aldrig riktigt rätsida på ekonomin. 13-4 till 3D på Train.

Efter Train var det dags för Cobble där det var 3D:s tur att börja försvara, vilket de visade sig vara riktigt duktiga på. Vunnen pistolrunda och 10 rundor på rad visade det sig bli innan The Titans på en ecorunda, hjälpta av inte mindre än fyra saftiga Desert Eagle-headshots av eGene, kunde spränga nollan. Dock gick även den sista rundan till 3D, som satt med komfortabla 11-1 inför den andra halvleken på Cobble.

The Titans visade emellertid att man hade vad som krävdes för att matcha 3D:s bastanta försvar och klarade, efter ett par spännande rundor, av att förlänga matchen med ett likaresultat, som kom till stånd mycket tack vare viktiga AWP-skott från KK och Colten i whiMps händer.

Förlängningen började med The Titans som CT. Danskarna lyckades vinna pistolrundan men kunde inte behålla kylan i den andra rundan och vips var övertaget 3D:s. 2-1 till 3D den första förlängningshalvleken. Som terrorister tog danskarna återigen pistolrundan och den här gången var de framgångsrikare på den andra rundan, även om 3D vann den tredje rundan och fixade ytterligare en förlängning.

Precis som på Train valde The Titans, som nu var terrorister, att inte köpa på pistolrundan utan satsa allt på att få bomben apterad, vilket man med nöd och näppe lyckades med. Man misslyckades emellertid på andra rundan då kiM vann ett 1on2-läge. Den tredje rundan gick det bättre och The Titans fick återigen slå sig tillbaka med 1-2 inför den andra halvleken. 3D behövde nu bara två rundor för seger och efter att ha vunnit pistolrundan såg det ut som en enkel sak att vinna matchen. The Titans ville annat och visade det med manligheten utanpå skinnet, med andra ord krigade de som vikingar bör, dock inte i slutet av rundan då man sprang och gömde sig eftersom 3D tagit för lång tid på sig. Så gick det till när The Titans återvann övertaget i den andra halvleken i den andra förlängningen. Danskarna kunde sedan också vinna den tredje rundan, vilket tog matchen till en tredje förlängningsperiod.

The Titans inledde nu som försvarare och vann pistolrundan samt den efterföljande ecorundan, men förlorade som vanligt på den tredje rundan. 2-1 till The Titans (igen). 3D behövde nu tre rundor för seger och två för ytterligare en förlängning. De började bra med vunnen pistolrunda och fortsatte med att vinna econ och faktiskt även den tredje rundan. Med andra ord vann 3D Cobble med 22-20.

För 3D betyder det här förmodligen mycket – inte minst för deras självförtroende som under en tid förmodligen sviktat då framgångarna uteblivit. Volcanos inhopp i laget fick en positiv effekt och kanske kommer han vara där för att stanna. 3D:s väg genom turneringen såg ut så här.
vs. Damage Control – 16-8
vs. The Elder Gods – 21-3
vs. astralis – 33-31
vs. GBR Grudg3 – 26-8
vs. SK – 34-28
vs. The Titans – 35-24
Topp 16 på World Cyber Games 2004 ser ut så här:
1. 3D
2. The Titans
3. MaveN Crew
4. SK Gaming
5-8. mibr
5-8. eclipse
5-8. GBR Grudg3
5-8. eXcellence
9-16. _MF_
9-16. Final Fantasy
9-16. Alternate Attax
9-16. cum.at
9-16. astralis
9-16. Evil Geniuses
9-16. FMJ
9-16. [KGB]Team
Användbara länkar för de som vill blicka tillbaka på evenemanget:

188 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 188 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..