×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

CPL

EYE besegrar SK – vinner CPL Summer 2004!

1
Efter en mindre spännande final, som sågs av 35 000 personer via HLTV, kan nu EYE titulera sig CPL Summer 2004-mästare. Grattis EYE!
Eyeballers började som anfallare på Inferno och boostade upp i fönsterrummet och fortsatte därefter mot den stora bombplatsen. Bomben apterades och Eyeballers hade snart vunnit rundan trots en ganska bra återhämtning av SK. Hyper hade satt sig i hålet bakom lådan i bombplatsen och kunde därifrån plocka två frags.

På de två sparrundorna avvaktade Eyeballers. De väntade på en attack från SK. På den tredje rundan hände emellertid det som inte får hända på en CPL-final – någon trampade på en nätverksswitch och nätet på CPL gick ner. Enligt reglerna ska halvleken spelas om från början om den inte har pågått i mer än fem minuter. Matchen hade pågått i drygt fyra minuter när spelarna kraschade och halvleken skulle spelas om.

Eyeballers började precis som sist som anfallare på Inferno. De försökte med precis samma taktik som den första gången. Det tog dem nästan två minuter att boosta upp tre personer i fönsterrummet. Rushen blev inte lika lyckad som första gången och Potti kunda snabbt döda tre Eyeballers-spelare. Rundan slutade med ett 4on1-läge för SK där IsKall var den enda personen kvar för Eyeballers. Han tog två stycken men närmre än så kom inte Eyeballers att vinna pistolrundan.

SK vann två ecos lätt innan Eyeballers kunde köpa vapen den fjärde rundan. Efter en vältajmad rush mot den lilla bombplatsen kunde Eyeballers aptera bomben och vinna rundan efter ett 5on3-läge.

På den fjärde rundan började Eyeballers med att boosta upp Hyper i fönsterrummet. Hyper kom in i ryggen på fisker och öppnade rundan till Eyeballers fördel. SK fejkade en attack mot den stora bombplatsen och vände sedan tillbaka mot den lilla bombplatsen. Där fick de ner bomben lätt och kunde utan större svårigheter vinna rundan.

SK behövde köra en eco som lätt vanns av Eyeballers som hade kvitterat till 3-3 efter den snöpliga förlusten den första rundan då pistolrundan spelades om.

På den sjunde rundan i den första halvleken attackerade Eyeballers den lilla bombplatsen från två håll. En grupp attackerade från CT-spawn (via mitten) och en attackerade via bananen. Det såg till att börja med bra ut för Eyeballers då två Eyeballers-spelare kunde smyga förbi fisker till CT-spawn men SK kom starkt på afterplanten. ahl och SpawN gjorde ett bra jobb när de återtog bombplatsen och vann rundan åt SK.

Med tre rundvinster i rad innan förlusten hade Eyeballers alltjämnt gott om pengar. De gillade att boosta upp till fönsterrummet och gjorde så även den åttonde rundan. Även om ahl fick den första fragen kunde Eyeballers aptera bomben och vinna rundan efter två avslutande frags av vilden. Ställningen var helt jämn, fyra lika, men det var Eyeballers som hade övertaget på det ekonomiska planet och SK fick köra en eco.

På econ försökte SK att vinna vapen när Eyeballers flydde i bananen från den apterade bomben. Det lyckades riktigt bra och även om Eyeballers vann rundan var det bara Hyper som överlevde efter ett par fina USP:s av SK.

Eyeballers ledde nu med 5-4 som anfallare på Inferno och de samlade sig för en attack i mitten mot den stora bombplatsen. De cirkulerade runt mot CT-spawn innan de till slut apterade bomben. En ensam HeatoN la benen på ryggen för att rädda sin Colt. Det lyckades han med med ynka 13 HP:s marginal.

Bortsett från HeatoN, som hade kvar sin Colt, tvingades SK köra en eco den näst sista rundan. HeatoN gjorde en bra insats och plockade tre stycken men när resten av laget bara hade USP:s förslog det inte mycket mot Eyeballers stora bössor.

Eyeballers började den sista rundan med att känna lite på B2 med ett par flashar. De vände sedan mot den stora bombplatsen innan de återigen vände tillbaka mot den lilla bombplatsen. Attacken in i den lilla bombplatsen stoppades upp effektivt av först en flash, sen två frags av HeatoN och till slut tre frags av SpawN, som i övrigt hade hållit sig ganska mycket i skymundan den första halvleken. I halvtid ledde Eyeballers med 7-5 och det blev nu deras tur att försvara.

SK avvaktade bak i mitten på pistolrundan i den andra halvleken samtidigt som Eyeballers intog offensiva positioner i bananen. SK eliminerade de två i bananen och rushade sedan mot den lilla bombplatsen i hopp om att den skulle vara ledig. Där satt dock en iskall person och väntade. Först stoppade han upp rushen med en flashbang så att backup hann närma sig ytterligare och rushade sedan bombplatsen tillsammans med resten av Eyeballers och plockade fyra imponerande frags med sin USP. Till sist tog han hand om desarmeringen och Eyeballers får nog tacka IsKall (ja, det var så den iskalle personen hette) för rundan.

SK verkade dock inte ha köpt den första rundan och kunde köpa AK:s direkt den andra rundan utan någon eco. De prövade lite i bananen och lite i mitten men det blev aldrig någon riktig attack och Eyeballers kunde förvånansvärt lätt vinna rundan efter två frags var av IsKall och Hyper.

Nu fick SK köra en eco. Den slutade i massaker i innegången där archie och Hyper väntade. Efter de inledande tre rundorna ledde Eyeballers med totalt 10-5. Det var hög tid för SK att göra något åt saken om de ville titulera sig CPL-mästare.

Den fjärde rundan köpte SK återigen och från en åskådares synvinkel var det från början klart att det var mot den lilla bombplatsen attacken skulle komma. De avvaktade i bananen en stund innan attacken kom. Knappt hann SK upp på platån innan IsKall (tre frags) och GudeN (två frags) hade avslutat rundan.

SK körde en Deagle-eco som Eyeballers lätt stoppade. Ställningen var nu 12-5 till Eyeballers som bara behövde vinna en runda till för vinst.

SK hade råd med både AK:s och AWP:s den sjätte rundan. De tryckte upp i mitten. Sköt ett par skott mot försvaret och avvaktade sedan en stund innan rushen kom. Eyeballers försvar hade backat in i bombplatsen och SK attackerade den från flera samtidigt. När röken hade lagt sig var SpawN ensam kvar med sin AWP mot vilden och GudeN. GudeN sköt SpawN med sin Colt och vilden fick äran att punktera matchen när han desarmerade bomben. Slutresultatet blev 13-5 till Eyeballers.

Anmärkningsvärt från den andra halvleken var IsKalls stats när slutsignalen ljöd. Tretton frags och bara golvad en gång på sex rundor i CPL-finalen var imponerande! Speciellt när man tänker på att IsKalls främsta klanmeriter innan Eyeballers har varit lokala svenska lag som Begrip, Team Virus och Rounders. IsKall spelade mycket bra för Eyeballers matchen igenom men det återstår att se om detta var den sista gången han spelade med Eyeballers. Under våren och sommaren har Eyeballers visat att de har ett behov av en sjätte spelare och enligt bildmaterial från CPL har de åtminstone kostat på IsKall en Eyeballers-tröja med hans namn.
EYE vs. SK Gaming - 13-5 (7-5, 6-0) (demo)



EYE:s och SK:s vägar genom turneringen ser ut så här:
Eyeballers

vs. SK – 13-5
vs. SK – 13-9
vs. D!E – 13-5
vs. Mousesports – 13-6
vs. 3D – 13-5    
vs. Alternate Attax – 13-6

SK Gaming

vs. Eyeballers – 5-13
vs. Rival – 22-19
vs. Eyeballers – 9-13
vs. The Titans – 19-17
vs. g3x – 13-7
vs. TAG – 13-7    
vs. Forsaken – 13-7
För de av er som vill se turneringen i dess helhet har vi tre stycken brackets för er:
De slutgiltiga placeringarna samt hur prispengarna fördelats ser ut så här:
1. EYE ($30 000)
2. SK Gaming ($21 000)
3. Rival ($14 000)
4. Destination Skyline ($9 000)
5. D!E ($6 000)
6. The Titans ($5 000)
7. Mousesports ($3 000)    
8. g3x ($2 000)
9-12. NoA ($1 500)
9-12. mibr ($1 500)
9-12. Evil Geniuses ($1 500)
9-12. TSG ($1 500)
13-16. 4Kings ($1 000)
13-16. GoodGame ($1 000)
13-16. 3D ($1 000)
13-16. Reckless Theories ($1 000)
17-24. TAG
17-24. United5    
17-24. Alternate Attax
17-24. Zero Fade
17-24. zEx
17-24. GateKeepers
17-24. Echo7
17-24. TAU
25-32. GameWyze
25-32. m5team    
25-32. Team Gamers.nu
25-32. Mug & Mouse
25-32. c9
25-32. pandemic
25-32. Confederacy
25-32. Forsaken

304 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 304 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..