×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Hårdvara

Zowie med nytt tangentbord utvecklat av SpawN m.fl

1
Zowie har haft 14 intressanta månader bakom sig, i samarbeten med både SpawN och HeatoN har man släppt musmattor, möss och till och med en skärm. Nu är det dags för den svenske Counter-Strike-legenden SpawN att hjälpa till med en till produkt – ett tangentbord vid namn Zowie Celeritas.
Det är Abdisamad "SpawN" Mohamed som tillsammans med StarCraft-giganten Young Ho "FlaSh" Lee och racingspel-proffset Ho Jun "Ho-Jun" Moon har utvecklat tangentbordet med Zowie. Tillsammans har FPS-, RTS- och racingspel-proffsen arbetat för att utveckla ett tangentbord som är optimalt för flera olika spelplatformer.

Ändra responstiden på tangentbordet
Den stora funktionen på det nya tangentbordet är att man har möjligheten att öka och sänka responstiden, en funktion många förmodligen förundrar sig över då det känns självklart att använda den inställningen med lägst responstid. Alla gillar dock olika och Zowie ger möjligheten att byta mellan fyra alternativ.

Windowsknappen kan bli en Ctrl-knapp
Något lite mer eftertraktat som StarCraft 2-spelaren FlaSh tipsade om är man kan ställa in Windows-knappen så att den får samma funktion som Ctrl. Detta är inte bara för att förhindra oönskade urtabbningar, utan även för att RTS-spelare ska kunna nå snabbkommandon enklare och längre in på tangentbordet och således öka sin APM.

Något som även hjälper rörlighet under spel är att man, vid användning av PS/2-uttaget, kan trycka ner alla knappar samtidigt. Använder man USB-uttaget går sex knappar att använda samtidigt.

SpawN hade följande att säga om tangentbordet:
"When playing Counter-Strike, the ability to move smoothly is as important as aim. With the Zowie Celeritas I can perform complicated maneuvers such as duckjump without failing. I play with 8x responsiveness and it works very well."
Lite staplad information om tangentbordet listas nedan.
  • 6 keys Anti-Ghosting through USB
  • 18K Gold Plated mechanical switches and USB connectors
  • Ability to change the "Windows"-key to "Ctrl"
  • Multimedia controls
  • Highly durable metal inner chassis
  • Ergonomic design saves space and offer full comfort during use
  • Connector: USB / PS2 (by USB to PS2 converter)
  • Cable Length: 1.8m / 5.8 ft.
  • PS/2-funktioner:
  • Full Anti-Ghosting with PS/2
  • ZOWIE RTR™ technology provides 4 levels of response-times (normal, 2x, 4x, 8x) - PS/2
  • Tangentbordet kommer i december och kommer att kosta runt 120 euro, det vill säga lite över 1100 kronor. För att läsa mer om Zowie Celeritas kan ni bege er till Zowies hemsida.

    58 kommentarer — skriv kommentar

    Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
    Visa 58 kommentarer

    Skriv en kommentar

    Laddar..