×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

CPL tappar sponsorer, 3D-spelare till coL för Source(?)

1
I en ljudfil som har släppts på ESReality avslöjas en hel del av vad som är på gång i den amerikanska scenen. Ljudfilen är enligt ESReality en inspelning av ett internt möte hos CEVO (arrangerar onlineturneringar med prispengar och har nyligen ingått ett partnerskap med WSVG). Att mötet ska ha ägt rum bekräftas av källor till ESReality, men det är ännu oklart vilka grunder CEVO-vd:n har för de påståenden han gör.
I mötet avslöjar CEVO:s vd en hel del detaljer om vad som händer inom gamingscenen främst i Nordamerika. Bland annat sägs det att både Rambo och method kommer att lämna 3D för att gå till compLexity. De kommer i så fall att fylla platserna som lämnades av tr1p och Sunman som lämnade laget för några dagar sedan.

Det sägs också att CPL har tappat nästan alla sina sponsorer – ATI, AMD, BenQ, Pizza Hut och Plantronics. Kvar ska bara Razer vara. Det skickar tveksamma signaler inför CPL:s planerade världsturné under året.

Anledningen till massavhoppet ska ha varit att CPL lovade sponsorerna TV-täckning från DirecTV. TV hoppade dock av (enligt CEVO på grund av att Munoz krävde för mycket pengar) och sponsorerna fick inte den exponering som de blev utlovade, vilket innebar att de hoppar av 2007.

DirecTV ska enligt samma ljudinspelning ge sig över till Source eftersom det fungerar bättre för TV (grafiskt mer tilltalande än 1.6). De ska enligt uppgift vilja gå till väga på samma sätt som MLG gör i konsollvärlden och knyta upp lag i exklusiva avtal till sin egen liga. compLexity ska vara ett av lagen som är på väg att skriva på. Det innebär att laget bara får delta i DirecTV:s liga. Avtalen är värda ungefär $25 000 per spelare och säsong, exklusive priser.

Enligt vd:n funderar även WSVG på att flytta till Source just på grund av TV-aspekten.

StarCraft 2 ska presenteras i slutet av februari eller början av mars. Då ska även lanseringsdatum komma.

CEVO har enligt ESReality $13 000 i skulder i prispengar till lag som har vunnit säsonger i deras ligor. CEVO ska också ha investerat i utvecklingen av CS Pro Mod för Source, vilket skulle kunna innebära att Pro Mod kan licensieras exklusivt till vissa turneringar.

Hela inspelningen finns hos ESReality.

För CEVO och andra parter inblandade är den läckta inspelningen självklart en katastrof. Dock kommer det förmodligen inte att vara svårt att spåra den skyldige eftersom just den personen inte hörs i inspelningen.

147 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 147 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..