Övrigt
Ace of Sweden EDGE SX400
1
I en stilig förpackning damp EDGE SX400 ner i min brevlåda. EDGE SX400 är ett av två gaming-headsets från företaget Ace of Sweden som utlovar kristallklart ljud och bekväm design.
Sidan 1
Design och ergonomi
När jag öppnar lådan känner jag ett par hörlurar som känns kvalitativa. Jag gissade prislappen och 600 kronor blev min slutliga chansning. Jag hade fel. Hörlurarna är snygga och känns mycket mer påkostade än prislappen säger, och trots att de är relativt plastiga verkar de vara hållbara.
Hörlurarnas kåpor är precis rätt storlek för att omringa öronen och inte sätta något tryck på dem. Det enda man kan påpeka är väl att kuddarna på kåporna är aningen hårda, men det är bara något man tänker på i första stund. Något halvt unikt med SX400 är att man superenkelt kan plocka bort mikrofonen och helt plötsligt få ett par lurar som inte skriker uppmärksamhet, perfekt för att glida runt med.
På den långa sladden sitter även en volymkontroll där man både kan reglera volymen i hörlurarna samt stänga av mikrofonen lite snabbt. Perfekt om något typiskt inträffar, typ att morsan kommer in och snackar om hur hon har köpt en rosa pyjamas till dig.
Teknik
TECHNICAL SPECIFICATION
- Model number: AC-SX400
- Color: Black
- Speaker unit: 40mm full range drivers
- Adjustable headband: Yes, padded
- Volume control: Yes, with microphone mute
- Nominal impedance: 40Ω
- Frequency response: 20 - 20.000 Hz
- Sensitivity: 117 dB +/- 3dB
- Microphone: Uni-directional
- Removable microphone: Yes, with secure lock
- Jack plug: 2 x 3,5mm stereo
- Cable length: 3m
- Warranty: 2 år
Ljud
Jag testade direkt att slå igång lite grym musik och pressa lurarna lite och jag blev förvånad över resultatet. Lurarna genererar ett saftigt ljud med ganska behaglig bas. Jag har under testperioden spelat ganska mycket Battlefield: Bad Company 2 och jag måste säga att upplevelsen var grym! Bad Company 2 är ett spel med väldigt maffigt ljud, men ljudet är bara viktigt för själva upplevelsen och inte som i till exempel Counter-Strike där man lever på att höra var motståndet är och vad de gör.
Det var nog här EDGE SX400 föll lite. Väl i Counter-Strike inser jag att Ace of Swedens hittills förvånadsvärt grymma produkt hade för djupt ljud för Counter-Strike. Jag försökte ge ljudet mer diskant genom att sänka basen men det hjälpte inte. Positionsljudet är inte speciellt bra, det blir liksom som att alla ljud smetas ihop. Jag tvingades att snurra runt och titta mot väggar för att "leta" efter var de var, något man egentligen inte ska behöva göra.
Det är inte bara Counter-Strike som gör att hörlurarna får lägre betyg. Då den vänstra luren har ett mikrofonuttag för att man skall kunna sätta på och dra av mikrofonen enkelt verkar folk höra mitt ljud. Till exempel när man pratar i Mumble/Ventrilo eller Skype blir det som en sorts stereomix där folket jag konverserar med hör ljudet jag hör i Windows. Det är inte lika extremt som med stereomix, men låt säga att de hör mitt ljud fast med 20% volym.
Ett ganska stort minus om ni frågar mig, både i CS när man då kanske kommer att råka höra dubbla CS-ljud och även i program utan hotkey om man känner för att glo på lite YouTube-videos eller vad som helst.
Vad gäller isoleringen är de ungefär som många andra lurar. Så länge man har ljud på en relativt hög volym i lurarna hör man ingenting runtomkring. Så länge man inte har superhög volym hörs det inte speciellt bra utåt.
Det känns lite som att detta headset är perfekt för gamern som inte spelar just CS. Någon som spelar ett fett spel med Hollywood-mäktiga ljud och som inte snackar i Mumble/Ventrilo när han spelar. En casual Battlefield-gamer till exempel.
Positivt:
- Bekväma
- Bra ljud för film, musik och maffiga spel
- Snygg stilren design
- Bra pris
- Dåligt ljud för Counter-Strike
- Mikrofonen orsakar ofrivillig stereomix
- Frå 324 kronor enligt Prisjakt.
Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.
Ad
11 kommentarer — skriv kommentar
Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.