×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Ad
Philips OneBlade

Sponsrat inlägg

Eyeballers SIEMPRE: "När vi kommit igång då kommer vi fragga loss"

1
Kan den äldre generationen utmana talangerna? Om man ser på Eyeballers resa är svaret utan tvekan ja. Tillsammans med Philips OneBlade tog vi ett snack med Daniel "SIEMPRE" Berglund om Eyeballers PUBG-resa.
Denna artikel presenteras i samarbete med Philips OneBlade

Den andra säsongen av Fragleague är i full gång och bland de deltagande lagen finnes Eyeballers, ett lag bestående av fyra esportveteraner. De som följt Counter-Strike känner säkerligen till både Olof "archie" Ekdala och Christian "vilden" Lidström då de båda spelade på toppnivå i början av 2000-talet. Duon har spelat för Eyeballers CS-lag men vilden har även spelat för lag så som SK Gaming och Ninjas in Pyjamas. I Eyeballers PUBG-lag har de sällskap av den tidigare Quake-mästaren David "desp" Matthiasson och Daniel "SIEMPRE" Berglund som, enligt han själv, blivit inkvoterad för att få lite ungt blod i linan med sina 32 levnadsår.

I nuläget har vilden rollen som den huvudsakliga ledaren samt bolt-spelaren. archie är taktikern, desp är kanonmaten och SIEMPRE är en mästare på flanks. Spelarnas roller har dock växlat över tid, men de har utan tvekan en vinnande fyra då de tog sig direkt till högstadivisionen under Fragleagues första säsong.

Vi tycker ligan var bra och passande i format. 3 matcher varje söndag passade våra liv i övrigt. Det var lagom. Själva satsningen tycker vi är klockren och ligger bra i tiden. Det är bra att norden samlas och att talanger inom PUBG har möjlighet att mogna och växa fram i en turnering av detta format, förklarar SIEMPRE.

Resan har dock inte varit felfri för den svenska fyran. Laget satsade tidigare hårt på Playerunknown's Battlegrounds, men insåg att det tog upp för mycket tid. Spelarna är som tidigare nämnts veteraner och tre av dem har ett familjeliv att anpassa sig till, något som gör att PUBG inte rankas lika högt som tidigare på prio-listan. Detta gjorde att det såg osäkert ut om Eyeballers skulle fortsätta spela i ligan inför säsong två, men de bestämde sig trots allt att fortsätta spela Fragleague eftersom ligans format passade deras vardag.

Det slukade en hel del tid. Vi är relativt gamla, tre av oss har familjer och annat som kräver uppmärksamhet. Alla kunde tillslut inte avvara den tiden spelet krävde för att ligga på topp, och vi bestämde oss för att inte satsa längre helt enkelt. Och där är vi idag.

Ligan har dock förändrats inför den andra säsongen, något SIEMPRE ser som positivt. Han förklarar att laget gillar att GLL-plattformen används då allt blivit mer automatiskt vilket leder till att tiderna hålls bättre. Han pekar dock på att det inte just är Fragleagues första säsong som hade problem med tiderna, utan det är ett problem överlag inom tävlingsinriktad PUBG. Tack vare den nya plattformen blir allt mer strukturerat. Eyeballers ser dock negativt på Alpha-Bravo-systemet som introducerats i samband med plattformsbytet. Trots att de känner att ligan har mycket bättre lag denna säsong så innebär det nya systemet ytterligare ett osäkerhetsmoment i det redan RNG-fyllda spelet.

Eyeballers spelar just nu i Bravo-divisionen av Fragleague och enligt SIEMPRE har det hittills gått som de förväntat sig eftersom de inte hållt igång som lag under ett par månader. Fyran spelar mest för att det är kul vilket gör det svårare då det är många bra, satsande och talangfulla lag som deltar i den andra Fragleague-säsongen. De är trots allt fyra vinnarskallar och de tänker ha kul i den andra upplagan av ligan. Inte nog med det så har de en hel del fans som hejar på dem varje vecka, något SIEMPRE är stolt över.

Det är kul att det finns några kvar som vill stödja oss gamla gubbar. Ni är bäst! När vi kommit igång då kommer vi fragga loss, avslutar SIEMPRE.Satsar du på att bli världens bästa PUBG-spelare eller bara på att ha kul med ditt squad? Gör som Eyeballers och var en del av Nordens hetaste liga! Läs mer om Fragleague här.
Denna artikel presenteras i samarbete med Philips OneBlade

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,
Ad
Philips OneBlade

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..