×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Ad
Philips OneBlade

Artikel

Detta är Ninjas in Pyjamas — en PUBG-historia

1
Ninjas in Pyjamas, en svensk organisation som i oktober 2017 valde att gå in i PUBG. Men hur har det egentligen gått för det delvis europeiska och delvis nordamerikanska laget?
Den 23 mars 2017 släppte Bluehole ett spel som skulle komma att förändra "battle royal"-scenen. Playerunknown's Battlegrounds toppade snart alla möjliga listor, men många ansåg inte att spelet var redo för esportvärlden. Till och med skaparna menade att spelet var långt ifrån redo att inta den stora scenen, kort därefter tog de emot ett pris för årets esportspel.

Redan från den första månaden började organisationer över hela världen att planera sina lag. De ville alla raffa åt sig de bästa spelarna medan spelet ännu var ungt. Ett av lagen som väntade flera månader innan de gick in i PUBG var Ninjas in Pyjamas. Den svenska organisationen äntrade scenen först i oktober 2017.

Den 10 oktober kontrakterades ninjornas första skvadron. Laget bestod av amerikanarna Drew "Sweaterr" Miser och Adam "Crunch" Escobedo samt norska Karl "Ekkz" Kallevik samt Stian "Borg" Stakset. Denna fyra placerade sig på en sextondeplats under IEM Oakland 2017.

I slutet av januari 2018 bestämde sig NiP för att göra spelarförändringar. I jakten på resultat valde organisationen att satsa på fler europeiska, eller rättare sagt nordiska, spelare. Crunch fick lov att lämna laget och ersattes av svenska Oliver "ollywood" Tell som NiP köpt ut från Team Liquid.

Det nu näst intill helt nordiska laget deltog i Philips OneBlade Cup, presenterat av Fragbite, där de slutade på en fjärdeplats. Laget bestod dock endast av Sweaterr och Ekkz från organisationens startfyra. De fick sällskap av två norska spelare, Kristoffer "LuX" Holst Gabrielsen och Mikael "ultra" Andersen.

Kort efter OneBlade-finalerna, närmare bestämt den 27 juli, offentliggjorde NiP att de valt att göra ytterligare förändringar. Sweaterr och Ekkz stannar i organisationens huvudlag medan ollywood flyttas därifrån. Den svenska spelaren får lov att skapa ett sekundärt lag under organisationens fana. Den som hamnar utanför planerna är Borg vars kontrakt klipps och han blir en "free agent".

Vad som komma skall för NiP är ännu okänt. Varken ersättarna i huvudlaget eller ollywoods lagkamrater har offentliggjorts. Det kan mycket väl bli så att ollywood väljer att starta ett helsvenskt lag, för att återvända till ninjornas hemland, samt att huvudlaget plockar upp sina OneBlade-inhoppare.


Artikelbild: Ninjas in Pyjamas
Ad
Philips OneBlade

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..