×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Införartikel

Idag är dagen alla overwatchspelare väntat på

2
Ikväll 17:00 avslutas den sjuttonde säsongen av Overwatch. I och med detta kommer en ny uppdatering att infalla. Fokuset kommer att ligga på den så kallade 2-2-2 role lock. Detta är något hela communityn efterfrågat under en väldigt lång tid.
Det är är bara några timmar kvar på säsong 17 och vi alla inbitna overwatchspelare vet att det vankas "role lock". Detta betyder kort och gott att du väljer vad du vill spela, Support, Damage eller Tank. Det går även att välja två eller alla roller. Vilken roll man får är sedan är låst tills matchen är slut.

Man kommer alltså inte längre kunna utsättas för extremt enerverande lagkombinationer, till exempel att fyra stycken medspelare väljer DPS och sedan vägrar byta. Detta har varit ett problem under en längre tid. Man kan i princip bara sitta av matchen och koka av ilska.

Även fenomenet "smurfa" bör försvinna då de olika rollerna nu kommer ha olika SR (Skill Rating). Till exempel kan en spelare vara en väldigt duktig support-spelare och får därför 4000 i SR medan samma spelare inte har en susning om att Reinhardt har en sköld och landar kanske på 1500 i SR. Man kommer då kunna spela med sina obegåvade kompisar som Tank samtidigt som man på samma konto siktar på Overwatch League inom DPS-rollen.

Overwatch har meddelat att man kommer återställa MMR (Matchmatching Rating) under nästkommande två veckor för att kunna dela upp de tre rollerna mer pricksäkert. Många streamers och profiler inom branschen har därför varnat att det kommer matchas lite orättvist i början. Man kommer som guldspelare matchas mot master-spelare då guldspelaren är en bra tank men master-spelaren testar support för tredje gången i sitt liv.

Så nu vi får helt enkelt jobba på eller förbereda oss inför skolstarten och invänta 2-2-2 "role lock" med nervositet och spänning!

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..