×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Analys

Tät kamp bakom toppskiktet efter den fjärde veckan av Overwatch League

1
Så var de bara två. Ja det är faktiskt bara London Spitfire och New York Excelsior som ligger kvar i topp med lika många vunna matcher. Seoul Dynasty har tappat fart efter en förlust under den gångna veckan. I botten går det fortsatt tungt för svensklaget Florida Mayhem. Mer om den fjärde veckan av Overwatch League kan ni hitta här.
Den fjärde spelveckan har liknat föregående vecka på många sätt, kampen mellan de sydkoreanska topplagen har fortsatt, och de tre sista lagen kämpar på för att bli det första att klättra upp och lämna botten av tabellen. Houston Outlaws lyckades inte behålla sin win-streak utan landade på fem raka vinster innan förlust mot Seoul Dynasty. Däremot plockade Boston Uprising två väldigt dominanta vinster och står nu på fyra raka vinster och lagets entré in till OWL-studion får pryda artikeln. Det är trots allt en riktigt härlig bild.

Resultat — Vecka 4


Fragbites analys

Toppen

London Spitfire sitter nu bekvämt på en förstaplats efter en riktigt dominant match mot Seoul. Något som kan vara värt att notera är att under de fyra kartorna som spelades drog London nytta av elva av de tolv spelare som laget har till förfogande. Samtidigt valde Seoul att inte använda sig utav sin stjärn-support Ryujehong alls. Detta gjorde London väldigt flexibla och det fanns bra möjlighet att specialisera laget beroende på karta. Nästa lag i toppen är New York Excelsior som nu tillsammans med London är de enda laget med 7-1 i matcher, vilket dock kommer ändras redan på lördag när de båda lagen möts. På tredje plats finner vi Seoul Dynasty, som verkar ha tappat lite under veckan. Utöver att bli nollade mot London besegrade de Houston Outlaws, som också är nästa lag i tabellen, med 3-2. Houston såg fortsatt starka ut, men kanske inte riktigt lika starka som förra veckan. Laget rapporterade att både Jiri "LiNkzr" Masalin och Lucas "Mendokusaii" Håkansson inte kunde spela på grund av sjukdom. Istället fick vi se Matthew "Clockwork" Dias fylla i DPS-rollen laget, vilket han gjorde på ett strålande sätt.

Botten

Allra längst ner i tabellen ligger fortfarande kinesiska Shanghai Dragons. Laget har på senare tid ryktats göra tillägg i form utav Kim "Geguri" Se-yeon som då också skulle bli den första kvinnliga spelaren i ligan. Ingen officiell information har dock släppts från laget. Ett annat lag som däremot gått ut med att de lägger till en spelare är Florida Mayhem, som gått ut med att de lägger till den finske veteranen Joonas "Zappis" Alakurtti inför Stage 2. Dessutom har Mayhem-ägaren Ben Spoont hintat om fler additioner i laget på sin twitter. Det blev en tuff vecka för svenskarna med två förluster, trots att motståndarlagen borde varit ganska jämna. Vill man se mer av de svenska spelarna i Mayhem så har de nu släppt första delen av en dokumentär-serie kring laget och den finns att se HÄR. Dallas Fuel har inte heller imponerat denna vecka, men hade sina stunder mot NYXL. Los Angeles Gladiators befinner sig nu för första gången i botten av tabellen efter att ha förlorat 0-4 mot Boston Uprising, som förövrigt gjorde en helt fenomenal vecka.

Spelare som sticker ut


Jae-Hui "Gesture" Hong (London Spitfire)
"Visade på riktigt tålmodigt Winston-spel mot Seoul, och spelade väldigt bra runt sina egna begränsningar. Full koll på hur långt fram han kunde spela aggressivt och även när han behövde hjälpa sina egna lagkamrater. Riktigt vasst lagspel från London överlag."

Matthew "Clockwork" Dias (Houston Outlaws)
"Trots att vi kanske hade fått se Houston ta två vinster med sin start-lineup så gjorde ändå Clockwork en bra insats. Laget verkade ändå inte tappat allt för mycket eldkraft utan LiNkzr, och Clockwork lyckades spela ihop sig och komplettera Jacob "Jake" Lyon på ett bra sätt."

Nam-Joo "Striker" Kwon
"Otroligt stark Tracer-spelare under hela säsongen så här långt, vilket gör honom en väldigt viktig pusselbit i hur väl Boston spelar sin dive-komposition. Har dessutom ofta stått som segrare i Tracer- mot Tracer-dueller. Striker har nog varit ganska underskattad, men pratas allt mer om just nu."

Matcher att hålla koll på — Vecka 5

Kommande matchvecka blir den sista som spelas på en gammal patch, och Stage 2 ska dras igång på den patch som är live just nu. Har man en förkärlek för Mercy innan nerf så ska man nog passa på att se matcherna nästa vecka. Efter det, alltså när Stage 2 drar igång, så kan det mycket väl bli skiften i metan och det blir garanterat intressanta matcher att se då. Men först och främst väntar ju självklart dessa intressanta matcher under vecka fem. Under veckan kommer vi också se vilka lag som går till finalerna för Stage 1, där 125 000 USD står på spel.

Torsdag, 8 februariFredag, 9 februariLördag, 10 februariSöndag, 11 februari

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..